Γιάννης Γεωργόπουλος Δήμαρχος Ερμιονίδας | Σε πλήρη σύγχυση ο κ. Μαργέτας, μάλλον δεν κατάλαβε τι ψήφισε στον Προϋπολογισμό του 2024

 


Η νέα ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαργέτα σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Ερμιονίδας του έτους 2024, επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και μάλλον δεν κατάλαβε τι ψήφισε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.


Καταρχήν με βάση την νομοθεσία το μόνο που μπορούσε και όφειλε να κάνει, ήταν να ψηφίσει υπέρ του Προϋπολογισμού του έτους 2024 που κατατέθηκε από την Δημοτική Αρχή.


Αντί να πράξει αυτό που ορίζει ο Νόμος ή να καταθέσει δικό του σχέδιο προϋπολογισμού , ο κ. Μαργέτας αποφάσισε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και να ψηφίσει μόνο κάποιους κωδικούς του, ευτελίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την κορυφαία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Οι κωδικοί που “υπερψήφισε” αφορούν μόνο τις ανελαστικές δαπάνες, τις υποχρεωτικές εισφορές και τις αμοιβές προσωπικού και αιρετών.


Οι κωδικοί που “καταψήφισε” αφορούν μεταξύ άλλων, τις δαπάνες για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, τις επιχορηγήσεις συλλόγων και φορέων, τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις του Δήμου Ερμιονίδας για την υλοποίηση έργων αρκετών εκατομμυρίων ευρώ από Περιφερειακά, Εθνικά και Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα, όπως για παράδειγμα τα 3.200.000,00€ για την αγροτική οδοποιία από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, τα 1.092.000,00€ για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Ερμιονίδας με Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα “Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας” του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” και τα 170.000,00€ για την ανάπλαση του πάρκου της παλιάς Πυροσβεστικής στο Κρανίδι, με χρηματοδότηση από το “Πράσινο Ταμείο” και όλο το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2024.


Η στάση του αυτή, αποδεικνύει ότι δεν τον ενδιαφέρει η αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας και το μόνο που τον απασχολεί είναι να κάνει μια στείρα και μηδενιστική αντιπολίτευση.


Όσον αφορά στην (πρώτη έπειτα από 13 χρόνια), μικρή αύξηση των ανταποδοτικών τελών κατά 0,2€ για τις εντός σχεδίου ιδιοκτησίες, με ταυτόχρονη μείωση κατά 0,2€ για τις εκτός σχεδίου, καλούμε τον κ. Μαργέτα να κάνει μια έρευνα στους γειτονικούς Δήμους της Αργολίδας και της Πελοποννήσου, για να διαπιστώσει ότι ο Δήμος μας έχει, με πολύ μεγάλη  διαφορά, τα χαμηλότερα ανταποδοτικά τέλη.


Μάλιστα, η χρέωση 1,2€ ανά τετραγωνικό είναι η χαμηλότερη στην Ελλάδα.


Το τραγελαφικό είναι ότι μας ψέγει ο κ. Μαργέτας διότι η απόφαση αναπροσαρμογής των τελών, λήφθηκε δήθεν μόνο από τους Δημοτικούς Συμβούλους της “Δυνατής Ερμιονίδας” στις 15 Δεκεμβρίου 2023, χωρίς την παρουσία κανενός Δημοτικού Συμβούλου της τότε αντιπολίτευσης!!!


Τον ενημερώνουμε ότι είναι προαπαιτούμενο της σύνταξης του Προϋπολογισμού του 2024, η απόφαση αναπροσαρμογής των τελών να ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.


Έτσι λοιπόν, με την υπ’ αριθμ. 288/2023 (ΑΔΑ: 9Δ75ΩΡΡ-Α9Κ) απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας ψήφισε την αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2024, ενώ η εν λόγω απόφαση έλαβε νομιμότητα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 8063/25-01-2024 (ΑΔΑ: 97ΘΓΟΡ1Φ-9ΨΛ).

Διαβάζοντας την 1η σελίδα της απόφασης 288/2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας, διαπιστώνουμε όσα ισχυρίζεται ο κ. Μαργέτας είναι ψέματα, εφόσον στην εν λόγω συνεδρίαση μεταξύ των 15 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, βρίσκονταν και Δημοτικοί Σύμβουλοι  από τις παρατάξεις της τότε μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.


Επίσης, μεταξύ των 12 απόντων Δημοτικών Συμβούλων, οι έξι από αυτούς ανήκουν στην παράταξη του κ. Μαργέτα!!!


Πρόκειται για τους κ.κ. Αποστόλου Παναγιώτη, Δρούζα Χρήστο και Μερτύρη Ιωσήφ, οι οποίοι επανεξελέγησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 και για την κα Στρίγκου – Φωστίνη Άννα και τους κ.κ. Πάλλη Ιωάννη και Ρούσση Ιωάννη, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, αλλά δεν εξελέγησαν.


Να σημειωθεί ότι όλοι οι απόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της τότε αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και οι έξι προαναφερθέντες της παράταξης του κ. Μαργέτα, ήταν πλήρως ενημερωμένοι για το θέμα της αναπροσαρμογής των ανταποδοτικών τελών, αφού ήδη είχαν λάβει με e-mail την αναλυτική εισήγηση του θέματος.

Όσοι λοιπόν επέλεξαν να απέχουν, είναι φανερό ότι δεν είχαν καμία αντίρρηση για την αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών, αλλιώς θα πήγαιναν στο Δ.Σ για να εκφράσουν την αντίρρησή τους.


Και ο κ. Μαργέτας εάν πραγματικά ενδιαφερόταν για το θέμα, θα έπρεπε να ήταν παρών στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τους έξι Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του και όχι να μας κατηγορεί σήμερα για δήθεν αποφάσεις εν κρυπτώ, αποποιούμενος τις ευθύνες του κατά την προσφιλή του συνήθεια.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη