Οικογένεια έκανε μήνυση στη Google - Την κατηγορεί για τον θάνατο άνδρα

 

Φωτογραφία από τον  Photo Mix στο Pixabay


Mήνυση στη Google Maps κατέθεσε οικογένεια κατηγορώντας την για αμέλεια μετά τον θάνατο άνδρα ο οποίος έπεσε με το όχημά του από γέφυρα που είχε καταρρεύσει, κατόπιν εντολής της εφαρμογής, ανέφερε το Associated Press.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ο Philip Paxson βρέθηκε πνιγμένος στο αναποδογυρισμένο φορτηγό του κάτω από μια γέφυρα που είχε καταρρεύσει σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα.

Ο 47χρονος Paxson, ο οποίος ήταν από το Hickory της Βόρειας Καρολίνας, επέστρεφε σπίτι από τα ένατα γενέθλια της κόρης του πριν από το ατύχημα, έγραψε η πεθερά του σε μια ανάρτηση στο Facebook. Πρόσθεσε ότι ούτε η κατεστραμμένη γέφυρα ούτε ο δρόμος που οδηγεί σε αυτήν είχαν εμπόδια ή πινακίδες που να προειδοποιούν τους οδηγούς για τον κίνδυνο.

«Ήταν μια σκοτεινή και βροχερή νύχτα και ακολουθούσε το GPS του που τον οδήγησε σε έναν τσιμεντένιο δρόμο σε μια γέφυρα που είχε καταρρεύσει σε ένα ποτάμι», αναφέρει η ανάρτηση. «Θα λείψει πολύ από την οικογένεια και τους φίλους του. Ήταν ένα ατύχημα που μπορούσε να προληφθεί. Θρηνούμε για τον θάνατό του».

Εκτός από την Google, η αγωγή της οικογένειας Paxson κατονομάζει μια σειρά από εταιρείες διαχείρισης ιδιωτικών περιουσιών που ήταν υπεύθυνες για τη γη όπου συνέβη το δυστύχημα και για τα γύρω οικόπεδα, σύμφωνα με το Associated Press. Σε μια δήλωση στον Guardian, ένας εκπρόσωπος της Google είπε: «Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλληπητήρια στην οικογένεια Paxson. Στόχος μας είναι να παρέχουμε ακριβείς οδικές πληροφορίες στο Maps και εξετάζουμε αυτήν την αγωγή». Οι δικηγόροι των Paxsons ισχυρίζονται ότι αρκετοί άνθρωποι προσπάθησαν να επισημάνουν τη γκρεμισμένη γέφυρα στην Google και μάλιστα συμπεριέλαβαν αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ ενός κατοίκου του Hickory που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία «πρότεινε μια τροποποίηση» το 2020 για να παρακινήσει την εταιρεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η Google δεν απάντησε ποτέ στην πρόταση, ισχυρίζονται οι δικηγόροι.

«Τα κορίτσια μας ρωτούν πώς και γιατί πέθανε ο μπαμπάς τους και δεν έχω λόγια που να μπορούν να καταλάβουν γιατί, ως ενήλικας, δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω πώς οι υπεύθυνοι για τις οδηγίες του GPS και τη γέφυρα θα μπορούσαν να είχαν ενεργήσει με τόσο λίγο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή», είπε στο Associated Press η Alicia Paxson, σύζυγος του Phillip. Ο Phillip Paxson δεν είναι το πρώτο άτομο του οποίου ο θάνατος συνδέεται με το GPS.

Το 2020, ένας 18χρονος Ρώσος μοτοσυκλετιστής πάγωσε μέχρι θανάτου αφού μαζί με έναν φίλο του παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε ένα όχημα για μια εβδομάδα αφού ακολούθησαν μια διαδρομή στο Google Maps μέσω του διαβόητου «δρόμου των οστών» της χώρας. Το 2019, ένας οδηγός φορτηγού στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, έπεσε από έναν γκρεμό αφού ακολούθησε μια διαδρομή στους χάρτες που προοριζόταν μόνο για μοτοσικλέτες, ανέφεραν οι Straits Times. Το 2015, η 51χρονη Zohra Hussain πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Ιντιάνα, αφού ο σύζυγός της, ο οποίος ακολουθούσε το ενσωματωμένο GPS του Nissan Sentra του, έφυγε από έναν δρόμο χωρίς σήμανση που οδηγούσε σε κατεδαφισμένη γέφυρα. Ο σύζυγός της, Iftikhar Hussain, μήνυσε την πολιτεία της Ιντιάνα για την έλλειψη οδοφραγμάτων, σύμφωνα με την Chicago Tribune.

Πηγή CNN.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη