Τα φανάρια που χωρίζουν το Κρανίδι



Από δύο φανάρια χωρίζεται στα δύο το Κρανίδι, από τα οποία θα πρέπει να περάσει κανείς για να το διασχίσει μέσα από το κέντρο του.



Τα δύο αυτά φανάρια κόβουν λοιπόν στα δύο την κεντρική οδό του Κρανιδίου Μιχαήλ Χάσπαρη, όπου στο πλέον γνωστό δύσβατο σημείο, εκεί δηλαδή όπου πλέον δεν χωράνε παράλληλα δύο οχήματα για να περάσουν στον ίδιο δρόμο, τότε το πρόβλημα πλέον αναλαμβάνουν να το λύσουν τα δύο αυτά φανάρια. Αυτά τα δύο φανάρια, δημιουργούν ένα κενό, το οποίο διασχίζει κάθε φορά πρώτος αυτός που έχει το πράσινο με το μέρος του ανεξάρτητα του σε ποια κατεύθυνση του δρόμου βρίσκεται ο εκάστοτε οδηγός με το όχημα του.

 

Έτσι λοιπόν για να μην έχουν σε καθημερινή βάση τρακαρίσματα, και τσακωμούς για το ποιος θα περάσει πρώτος, αποφάσισαν κάποιοι κάποτε, να χωρίσουν το Κρανίδι στα δύο, για λύσουν έτσι μία και καλή αυτό το πρόβλημα.


Απορίας άξιο είναι βέβαια το γιατί δεν έχει μονοδρομηθεί εδώ και χρόνια αυτός ο δρόμος ώστε να μην χρειάζονται πλεόν τα φανάρια για να κατευθύνουν την κυκλοφορία, με την προσωρινή κάθε φορά μονοδρόμηση που παρέχουν για να περάσουν τα οχήματά από και προς την κάθε κατεύθυνση.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη