Η Τοπική Βιβλιογραφία της Ερμιονίδας σε δύο υπέροχους τόμους με δωρεάν διάθεση από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

 


Θέλοντας να αναδείξει την Τοπική Βιβλιογραφία, στην Περιοχή της Ερμιονίδαςη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου, έχει προχωρήσει εδώ και κάποια χρόνια στην έκδοση δύο βιβλίων (τόμος Α & Β), για την Τοπική Βιβλιογραφία της Ερμιονίδας.


Όπου σε αυτούς τους δύο τόμους, παρουσιάζεται με έναν σύντομο αλλά και περιεκτικό τρόπο, όλη η τοπική βιβλιογραφία, που μπορείτε ως αναγνωστικό κοινό να δανειστείτε και να διαβάσετε από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου.

 

Πρόκειται για μία έκδοση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, με την συνδρομή τόσο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και του Δήμου Ερμιονίδας, στα πλαίσια των  δράσεων «Δρόμοι Πολιτισμού».


Τους δύο αυτούς, υπέροχα δουλεμένους, τόμους, μπορεί όποιος το επιθυμεί να τους προμηθευτεί δωρεάν από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου, κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, όπου είναι ανοιχτή στο κοινό η βιβλιοθήκη.


Οι ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης η οποία λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με την μορφή του δανεισμού είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 15:00.


Ας τους προμηθευτούμε όλοι γιατί τίποτα άλλο δεν αξίζει όσο ένα καλό βιβλίο!


Επιπρόσθετα για την δουλειά αυτή, ενδεικτικά στην εισαγωγή του πρώτου από τους δύο τόμους αναφέρεται ότι:

  

«Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελείται από αυτοτελή βιβλία που αναφέρονται στην Ιστορία-Λαογραφία της Ερμιονίδας ή σε πηγές που αφιερώνουν ξεχωριστά κεφάλαια στην παραπάνω περιοχή.

 

Επίσης, ο κατάλογος περιλαμβάνει υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, περιοδικά, εφημερίδες, άρθρα και εργασίες με ανάλογο περιεχόμενο.

 

Η καταγραφή προβάλλει την τοπική συλλογή της Δημοτικής βιβλιοθήκης Κρανιδίου.

 

Σκοπός της έκδοσης είναι να ενημερωθεί το αναγνωστικό κοινό για το διαθέσιμο υλικό της Βιβλιοθήκης σε επίπεδο τοπικής ιστορίας - λαογραφίας, ενώ απώτερη επιδίωξή της είναι να αναπληρωθούν τα κενά από τεκμήρια που έχουν εξαντληθεί και είναι απαραίτητο να υπάρχουν στη βιβλιοθήκη.


Η παρούσα έκδοση υποστηρίζεται από τον Δήμο Ερμιονίδος και χρηματοδοτείται από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στο πλαίσιο των δράσεων «Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας»».

 


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη