Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος επισκέφτηκε χθες το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του δήμου Άργους Μυκηνών

 

Φωτογραφία |Δήμος Άργους Μυκηνών

Παραλάβαμε έναν Δήμο, χωρίς προϋπολογισμό που πέραν των άλλων προβλημάτων που μας δημιουργεί, δεν έχουμε την δυνατότητα να ενεργήσουμε όπως θα θέλαμε και όπως πρέπει σε αυτό το σημαντικό θέμα.

 

Τις επόμενες μέρες, με την βοήθεια ενός δωρητή θα γίνει η στείρωση των αδέσποτων που έχουν παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά. Η στείρωση σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να ηρεμήσει ένα ζώο ενώ σταματάει και την αναπαραγωγή του.

 

Οι πολίτες όμως οφείλουν να γνωρίζουν πως:

 

Δεν υπάρχει νόμιμος χώρος που μπορούν να τοποθετηθούν αδέσποτα κι ακόμα κι αν υπήρχε δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν όλα τα αδέσποτα του Δήμου μας.

Η νομοθεσία αυτό που ορίζει είναι πως ο Δήμος παίρνει τα ζώα, τα στειρώνει, τα εμβολιάζει και τα επιστρέφει στο οικείο περιβάλλον (δηλαδή εκεί από όπου και τα πήρε).

 

Συνεπώς, αν δεν ευαισθητοποιηθούμε εμείς οι ίδιοι, υιοθετώντας και όχι αγοράζοντας σκυλάκι, στειρώνοντας τα οικόσιτα ζώα μας, φροντίζοντας τα αδέσποτα με λίγο νερό και φαγητό τότε το πρόβλημα ποτέ δεν θα λυθεί όσα χρήματα και να διαθέσει ένας Δήμος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη