Κάλεσμα από την Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας στην συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο

Φωτογραφία | ΕΕΔΥΕ

Τιμάμε τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου!

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα – Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό!

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας τιμά τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, που αποτέλεσε κορύφωση της αντιδικτατορικής πάλης του ελληνικού λαού. Η απριλιανή επταετής, στρατιωτική δικτατορία αποδείχθηκε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ακόμη προσπάθεια της αστικής τάξης να θωρακίσει την εξουσία της κατά του λαού. Αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους όσους διώχτηκαν,  εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν στα μπουντρούμια της ΕΑΤ – ΕΣΑ, σε όλους όσοι συνέβαλλαν με κάθε τρόπο στην πάλη του λαού ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Νοέμβρη στην Πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο στις 18:30 το απόγευμα.

Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, ο εορτασμός του ηρωικού ξεσηκωμού συμπίπτει με τη σφαγή στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ και τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς συμμάχους του, με την εμπλοκή και της ελληνικής κυβέρνησης.Οι φετινές εκδηλώσεις μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν βήμα καταδίκης της επιθετικότητας και των εγκλημάτων της κατοχής του Ισραήλ, που λαμβάνουν πλέον διαστάσεις γενοκτονίας.  Να εκφραστεί δυνατά και μαχητικά η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της νεολαίας στον Παλαιστινιακό λαό.

Πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής που τον καταδικάζει στη φτώχεια, στην ακρίβεια, που υψώνει ακόμη μεγαλύτερους φραγμούς στην πρόσβαση των λαϊκών οικογενειών στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια , στον πολιτισμό και στην κοινωνική ασφάλιση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα αστικά κόμματα τρέμουν την οργανωμένη λαϊκή πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στην εμπλοκή της χώρας στους αμερικανονατοϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Εντείνουν την καταστολή απέναντι στο λαϊκό κίνημα προκειμένου να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου. Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τις απαράδεκτες διώξεις σε νέους στρατευμένους, επειδή εξέφρασαν τις φιλειρηνικές τους απόψεις ενάντια στην σφαγή του κράτους – δολοφόνου στη Γάζα. Καταδικάζουμε τις προσβλητικές δηλώσεις και τις απειλές ενάντια σε εκπαιδευτικούς που παίρνουν θέση υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.

Είναι φανερό ότι ο πανικός τους δεν μπορεί να κρυφτεί! Γίνεται ξεκάθαρο ότι τους τρομάζουν οι μαζικότατες λαϊκές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης όλων των τελευταίων εβδομάδων, όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, το γεγονός ότι η νεολαία, οι μαθητές διαδηλώνουν, συζητούν στις σχολικές τάξεις, παίρνουν πολύμορφες πρωτοβουλίες έκφρασης της δικής τους φωνής, με σίγουρο γνώμονα το δίκιο του Παλαιστινιακού λαού, που αγωνίζεται για να έχει πατρίδα, αλλά κυριολεκτικά δεινοπαθεί με τη γενοκτονία του από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Γυρνάμε την πλάτη στο σιωπητήριο που η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και τα επιτελεία τους επιχειρούν να επιβάλλουν! Δεν θα δεχτούμε να γίνουν κανονικότητα οι εικόνες από τα βομβαρδισμένα νοσοκομεία και σχολεία της Παλαιστίνης, από τις εκατόμβες νεκρών, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες παιδιά!

Οι ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και η ΕΕ έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι αποτελούν εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών. Στην πολυετή, αιματοβαμμένη ιστορία τους ευθύνονται για μια σειρά από πραξικοπήματα, πολέμους, επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Οι ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ αποτελούν δήθεν παράγοντες «ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας», είναι αβάσιμοι, ανιστόρητοι. Ο λαός μας γνωρίζει καλά ότι αυτοί είναι που φέρουν εγκληματικές ευθύνες για την αμερικανοκίνητη Χούντα στην Ελλάδα, το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο, που ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, που προωθούν διχοτομική λύση στο Κυπριακό, που στρώνουν το έδαφος για επώδυνους συμβιβασμούς σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, για τη συνοχή της Νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και με το βλέμμα στραμμένο στη συνεκμετάλλευση του φυσικού πλούτου στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού φέρουν μεγάλες ευθύνες γιατί εμπλέκουν ολοένα βαθύτερα τη χώρα μας στους αμερικανονατοϊκούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αναλαμβάνοντας επικίνδυνες, επιθετικές πρωτοβουλίες. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η διάθεση των Βάσεων στη Σούδα, στην Ελευσίνα, στη Λάρισα, στην Αγχίαλο κ.α. σε ρόλο υποστηρικτικό για το μακέλεμα του Παλαιστινιακού λαού.

Πενήντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα διδάγματα της λαϊκής πάλης παραμένουν επίκαιρα. Αποδεικνύεται ότι η εξουσία του κεφαλαίου δεν είναι ακλόνητη. Φανερώνεται η αστείρευτη δύναμη του λαϊκού παράγοντα να βγει στο προσκήνιο και να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα καταφέρουν να σβήσουν τη λαϊκή πάλη, ότι θα καταφέρουν να βάλουν στο μουσείο τα πάντα επίκαιρα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης του λαού μας για “ψωμί – παιδεία – ελευθερία – εθνική ανεξαρτησία”, για απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Τιμάμε στην πράξη τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, την αντιδικτατορική πάλη του ελληνικού λαού, δυναμώνοντας τον αγώνα για:

·         Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ!

·         Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα! Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας!

·         Να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους! Να σταματήσουν οι απαράδεκτοι εποικισμοί του Ισραήλ! Να απελευθερωθούν όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές! Να αναγνωριστεί το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ!

·         Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!

·         Να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις – ούτε σκέψη για δημιουργία νέων!


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη