Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας | Τιμάμε το Πολυτεχνείο δυναμώνοντας τον αγώνα

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973

Τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές, εργάτες και μαθητές που αγωνίστηκαν για τρείς μέρες με ηρωισμό, με αυτοθυσία, ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, την φλόγα του οποίου κράτησαν αναμμένη όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι χιλιάδες αγωνιστές στις φυλακές, τις εξορίες,  στα βασανιστήρια και τα μπουντρούμια της ΕΑΤ - ΕΣΑ.

 Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην ακρίβεια, τη φτώχια και την εξαθλίωση, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

 

  Η επέτειος των 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα φρικτό ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

 

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με φυλακίσεις και βασανισμούς.

Τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, τις βιώνει και ο ισραηλινός λαός, που και αυτός υποφέρει από το ίδιο κράτος του Ισραήλ, που σέρνεται συνεχώς  σε πολεμικές συγκρούσεις, σε σφαγές γειτονικών λαών.

         

 Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού που παλεύει για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, ενιαίο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

 

Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας!

 

Στο Πολυτεχνείο συναντήθηκαν οι αγώνες των φοιτητών και των εργατών και γράφτηκε ιστορία.. Εκεί είναι η δύναμή μας. Στην οργάνωση, στη συμπόρευση των νέων με το εργατικό κίνημα, στην αλληλεγγύη . Για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, για μέτρα προστασίας της ζωής, για δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, Παιδεία, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους μαθητές να υψώσουν το ανάστημα τους σε αυτή την πολιτική πού όπως τότε, 50 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος και να παλέψουμε μαζί μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα συνδικάτα και τους συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια, μέσα από δημοκρατικές και συλλογικές  διαδικασίες:

·                     Για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των  ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Δυναμώνουμε τον αγώνα για τη φιλία, αλληλεγγύη και ειρήνη των λαών,  το τσάκισμα του εθνικισμού- φασισμού. Εκ φράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του.

·                     Για ολόπλευρη μόρφωση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμιση της και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της.

·                     Για μόνιμη και σταθερή δουλεία με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στο σήμερα καθώς και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

·                     Για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και υψηλού επίπεδου σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας, Σύστημα Υγείας.

Συμμετέχουμε μαζικά στον εορτασμό του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοέμβρη

στη Πλατεία Δημαρχείου στο Ναύπλιο στις 6:30 μμ

στο Πεζόδρομο Πυλαρινού (ύψος Εθνικής Τράπεζας) στη Κόρινθο στις 6μμ


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη