Αρχαιρεσίες στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας - Απέκλεισαν από τις εκλογές το σωματείο των οικοδόμων

 

Αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο εργατικό κέντρο Αρκαδίας, από τις διαδικασίες των οποίων όμως μετά από απόφαση της προηγούμενης γενικής συνέλευσης, αποκλείστηκε το Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων Αρκαδίας, μετά από καταγγελία που έγινε για την νομιμότητα των εκλογών του αφού όπως ισχυρίστηκε η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, στο συγκεκριμένο σωματείο ψήφισε κάποιος που ήταν συνταξιούχος.


Οι εκπρόσωποι των σωματείων που στηρίζονται από την παράταξη της Δ.Α.Σ., στο εργατικό κέντρο Αρκαδίας, κατά την έναρξη των εργασιών των αρχαιρεσιών του συνεδρίου, αιτήθηκαν να μην αποκλειστεί από τις εκλογές το σωματείο των οικοδόμων και ζήτησαν να μάθουν από την εφορευτική επιτροπή σε ποιον ακριβώς συνταξιούχο αναφέρεται η καταγγελία σε βάρος του προαναφερθέντος σωματείου. Απάντηση όμως από την μεριά της εφορευτικής επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα  δεν δόθηκε ποτέ.



Στον χώρο παρόλα αυτά όμως βρέθηκαν και αρκετοί εργαζόμενοι του νομού Αρκαδίας, οι οποίοι όντας αγανακτισμένοι με την στάση της εφορευτικής επιτροπής η οποία απέκλεισε τελικά το Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων Αρκαδίας από τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου σητν Τρίπολη, φώναξαν το σύνθημα «Συνδικάτα Ταξικά Όχι Εργοδοτικά!», ενώ παρέμειναν στον χώρο μέχρι την λήξη της συνέλευσης και την έναρξη τελικά των αρχαιρεσιών.


Κατά της απόφασης του αποκλεισμού του Συνδικάτου Τεχνεργατών Οικοδόμων Αρκαδίας από την πρώτη γενική συνέλευση του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, έχει στραφεί το ίδιο το σωματείο με αγωγή ασφαλιστικών μέτρων κατά την επίμαχης απόφασης, η ο οποία εκδικάστηκε την Παρασκευή 16/06/2023, με σκοπό να εκδοθεί προσωρινή διαταγή εις βάρους της απόφασης, η οποία όμως από το δικαστήριο απορρίφθηκε και θα γίνει τακτική δικάσιμος όπως ενημερωθήκαμε μέσα στον Νοέμβρη.

Στην συνέχεια η εκπρόσωποι της Δ.Α.Σ. κατέθεσαν ένσταση στην εφορευτική επιτροπή ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση δικηγόρου μετά από αίτημα του σωματείου οικοδόμων να μεταφερθεί η ένσταση στην εφορευτική επιτροπή από τον δικαστικό αντιπρόσωπο για να δοθούν στους ενισταθέντες συνέδρους απαντήσεις σχετικά με την διαδικασία, που ακολουθήθηκε εν τέλη από την εφορευτική επιτροπή.



Δήλωση για το όλο αυτό θέμα και τον απαράδεκτο κατά την Δ.Α.Σ. αποκλεισμό του Συνδικάτου Τεχνεργατών Οικοδόμων Αρκαδίας από τις αρχαιρεσίες του εργατικού κέντρου έκανε στους δημοσιογράφους που παρίστανται εκεί η Παναγιώτα Πανούση η οποία είναι μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Αρκαδίας με την παράταξη της ΔΑΣ και μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες τα καταστήματα και ΑΕ νόμου Αρκαδίας.

Η Παναγιώτα Πανούση μέλος της Δ.Α.Σ.

Η δήλωση της Παναγιώτας Πανούση στο παρακάτω βίντεο:



Δείτε στο παρακάτω βίντεο στιγμιότυπα από τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας:







Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη