Το Πορτοκάλι σε Κρίση | Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της Δ.Ε.Σ.Α. με δεσμεύσεις από τους βουλευτές του νομού

 

Φωτογραφία Αρχείου

 

Οι 3 Βουλευτές και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας ανέλαβαν πρωτοβουλία να προωθήσουν συγκροτημένα τα αιτήματα των Αγροτικών Συνεταιρισμών για ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών που επλήγησαν από τις αθρόες εισαγωγές στην ΕΕ πορτοκαλιών από την Αίγυπτο και την διερεύνηση της Αιγύπτου για ενδεχόμενο εμπορικό ντάμπινγκ

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των 3 Βουλευτών Αργολίδας κυρίων Ανδριανού Ι., Γαβρήλου Γ. και Πουλά Α.. Για την σύσκεψη ενημερώθηκε αμέσως μετά και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κύριος Ματζούνης Ι., ο οποίος απουσίαζε λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, και εξέφρασε την συμφωνία του με το περιεχόμενο και την πρωτοβουλία.

 

Στην σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα στοιχεία τεκμηρίωσης της μεγάλης πτώσης των τιμών στα πορτοκάλια λόγω των αθρόων εισαγωγών στην ΕΕ πορτοκαλιών από την Αίγυπτο και άλλες χώρες μη μέλη της ΕΕ.


 


Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών ενημέρωσαν ότι η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος απαιτεί θεσμικές ενέργειες που ξεπερνούν τις δυνατότητες των Αγροτικών Συνεταιρισμών. Για το σκοπό αυτό πρότειναν και έγινε αποδεκτό, οι 3 Βουλευτές και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας να προωθήσουν από κοινού και συγκροτημένα τα αιτήματα.

 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

1ον: Στήριξη Εισοδήματος Παραγωγών Πορτοκαλιού Λόγω Αθρόων Εισαγωγών Από Αίγυπτο

 

Οι παραγωγοί πορτοκαλιού που πούλησαν από τον Ιανουάριο 2024 έως το τέλος της σεζόν να λάβουν αναλογικά ένα συμπλήρωμα εισοδήματος ώστε η τιμή να διαμορφωθεί στα 0,31€/kg, που αποτελεί και το μέσο κόστος παραγωγής.

 

2ον: Να διερευνηθεί η Αίγυπτος για ενδεχόμενο εμπορικό ντάμπινγκ

 

Άμεσα συνδεδεμένο με το προηγούμενο θέμα είναι να υπάρξουν ενέργειες προς την ΕΕ ώστε να διερευνηθεί η Αίγυπτος και οι υπόλοιπες χώρες μη μέλη της ΕΕ για ενδεχόμενο εμπορικό ντάμπινγκ.

Η ΔΕΣΑ θα προωθήσει φάκελο τεκμηρίωσης για τα παραπάνω στους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας.

 

Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί:

 

Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, Α.Σ. ΑΝΥΦΙΟΥ, Α.Σ. ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΓΗ , Α.Σ. ΑΤΡΕΑΣ, Α.Σ. ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑΣ, Α.Σ. ΗΛΙΟΣ, Α.Σ.  ΗΡΑΙΟΥ, Α.Σ.  ΗΡΑΣ, Α.Σ. ΙΝΑΧΟΥ, Α.Σ. ΚΕΦΑΛΑΡΙΟΥ, Α.Σ. ΚΙΒΕΡΙΟΥ, Α.Σ. ΚΟΥΡΤΑΚΙΟΥ, Α.Σ. ΛΑΛΟΥΚΑ, Α.Σ. ΜΕΛΙΣΣΑ, Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ, Α.Σ.  ΠΥΡΓΕΛΑΣ, Α.Σ.Ε.Π.Ε. ΠΥΡΓΕΛΑΣ, Α.Σ. ΣΚΑΦΙΔΑΚΙΟΥ, Α.Σ.Ε.Π.Κ.Π. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ, Α.Σ. ΧΟΥΝΗΣ

 

 

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: epitropicoop@gmail.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη