ΚΚΕ Αργολίδας | Για τα οικονομικά μέτρα που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Το “ελληνικό όνειρο” του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, ακόμα και αν κληθεί κάποτε να το εφαρμόσει, δεν πρόκειται να βάλει τέλος στον εφιάλτη της συνεχιζόμενης λαϊκής αφαίμαξης, αφού δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο τους μισθούς πείνας, την “πράσινη” ακρίβεια και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τη φοροληστεία του λαού και τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου. Για όλα αυτά, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως συνυπεύθυνος.

 

Όταν, λοιπόν, κινείσαι στις ράγες των “ματωμένων” πλεονασμάτων, των κατευθύνσεων της ΕΕ και των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, οι οποίοι - εκτός των άλλων δεινών - έχουν και πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος, τότε το μόνο που μπορείς να προτείνεις είναι η εφάπαξ φορολόγηση των λεγόμενων “υπερκερδών” ορισμένων επιχειρήσεων και κάποιες προσωρινές μειώσεις φόρων στα όρια που επιτρέπει η ΕΕ. Πρόκειται για συνταγές που δοκιμάστηκαν τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες της ΕΕ, ένα μέρος τους και στην Ελλάδα, και απέτυχαν παντού να δώσουν πραγματική ανακούφιση στον λαό.

 

Η υποτιθέμενη αύξηση στη φορολόγηση των υψηλών μερισμάτων και εταιρικών κερδών, ακόμα και αν αποδώσει κάτι με δεδομένους τους πολλούς τρόπους που έχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις να “κρύβουν” τα κέρδη τους, θα τους επιστραφεί “με το άλλο χέρι”, με άλλα μέτρα που προτείνονται, όπως η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που θα πληρώσει πάλι ο λαός.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιπλέον έταξε αφορολόγητο για εισοδήματα ως 10.000 ευρώ, κατάργηση προκαταβολής φόρου κ.λπ., προαναγγέλλοντας προτάσεις νόμου στη Βουλή, εκεί όπου ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε ουκ ολίγες φορές να στηρίξει προτάσεις νόμου και τροπολογίες του ΚΚΕ για την κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων και την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων.

 

Στην πραγματικότητα αυτό που περιέγραψε είναι η συνέχιση του εφιάλτη που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με διαφορετικό μείγμα στο ξεζούμισμα από τη φορολεηλασία και τη δημοσιονομική σταθερότητα.

 

Ουσιαστικά πρόκειται για την “ξαναζεσταμένη σούπα” ότι δήθεν μπορούν να συμβιβαστούν τα ασυμβίβαστα, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων από τη μία και τα λαϊκά συμφέροντα από την άλλη. Όλοι και όλες γνωρίζουν ποιος χάνει στο τέλος...

 

Για αυτό πραγματική πρόοδος σήμερα είναι η πρόταση πάλης και εξουσίας του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που τις θέσεις του και το πρόγραμμά του τα διατυπώνει όχι με βάση το αν βολεύονται τα κέρδη και τα συμφέροντα μιας κοινωνικής μειοψηφίας αλλά με βάση το γεγονός ότι η τεράστια ανάπτυξη της παραγωγής, της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να αξιοποιηθεί για να απολαμβάνουν ο λαός και τα παιδιά του ένα ανώτερο επίπεδο ζωής και δικαιωμάτων.

 

Γιατί το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και την ΕΕ, για μια οικονομία που στο επίκεντρό της είναι ο εργαζόμενος άνθρωπος και η ικανοποίηση των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη