Το ΚΚΕ Αργολίδας για τη συζήτηση σχετικά με την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των χωρών της ΕΕ

 

 

Μετά τη συζήτηση για αποστολή στρατευμάτων από κράτη-μέλη της ΕΕ στην Ουκρανία, μετά τις δηλώσεις υπουργών για την ανάγκη προετοιμασίας των λαών της ΕΕ για πόλεμο, μετά τη χθεσινή τοποθέτηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που καλεί σε μετάβαση των χωρών της ΕΕ σε κατάσταση “πολεμικής οικονομίας”, σήμερα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ανοίγει η συζήτηση για την περαιτέρω αύξηση των πολεμικών δαπανών.

 

Όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφωνούν ότι και αυτή την εξέλιξη θα την πληρώσουν, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, οι λαοί. Η διαφωνία τους είναι στο πώς ακριβώς θα γίνει η μοιρασιά. Γι’ αυτό κάποιοι, ανάμεσά τους και ο Κ. Μητσοτάκης, ως “πρωτοπαλίκαρο” της εμπλοκής, επαναφέρουν τη γνωστή συζήτηση περί έκδοσης ευρωομολόγου, ενώ άλλοι ηγέτες προκρίνουν διαφορετικούς τρόπους.

 

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι η ΕΕ δεν είναι τίποτα άλλο από μια ένωση καπιταλιστικών, πολεμοκάπηλων κρατών, που, όχι απλά φορτώνει τα οικονομικά βάρη στους λαούς, αλλά τους οδηγεί σε ένα “σκοτεινό” μονοπάτι, γεμάτο κινδύνους, θυσίες και βάσανα.

 

Τα σχέδιά τους πρέπει να συναντήσουν τη σθεναρή αντίσταση και την καταδίκη των λαών, στους καθημερινούς αγώνες και στις ευρωεκλογές.

 

Τ. Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη