ΚΚΕ Αργολίδας | Δεν γίνεται να πνιγόμαστε άλλο από τις βροχές! Να γίνουν εδώ και τώρα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα!

 


Έπειτα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημέρων στη περιοχή μας, όπως και σήμερα, είχαν σαν αποτέλεσμα- για ακόμα μια φορά- πλημμυρισμένους δρόμους, υπόγεια σπιτιών και σχολεία.

 

Η συνήθης «δικαιολογία»  των «ακραίων καιρικών φαινόμενων» αποδεικνύει ότι  «ακραία» δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα, αλλά ακραία και επικίνδυνη είναι η πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις σύμφωνα και με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μη προώθηση αντιπλημμυρικών και αντισεισμικών έργων, που να υπηρετούν τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Έργα που είναι αναγκαία, αλλά και σημαντικά για την ασφάλεια, τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων.

 

Η γνωστή πλέον τακτική των δήμων και της πολιτικής προστασίας, να καλούν τον κόσμο είτε να κλειστεί στα σπίτια του είτε να απομακρυνθεί ανάλογα με την περίσταση, δεν απαλλάσσει από τις τεράστιες ευθύνες τους την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τις Δημοτικές Αρχές του νομού, για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Η προστασία των κατοίκων και των εργαζόμενων από οποιοδήποτε φυσικό φαινόμενο δεν είναι η προτεραιότητά τους, για αυτό και σκηνές χάους έχουν γίνει πια "κανονικότητα".

 

Το ΚΚΕ βάζει ως προτεραιότητα των διεκδικήσεων, το συνολικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση, με ευθύνη του κράτους, όλων των αναγκαίων μέτρων και έργων για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (π.χ. πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί, κατολισθήσεις).

 

Διεκδικούμε ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση σχολείων, Δημοσίων κτηρίων. Τίθεται επιτακτικά η αναγκαιότητα της οργάνωσης του αγώνα, για τη διεκδίκηση υλοποίησης όλων των απαραιτήτων έργων υποδομής με κρατική χρηματοδότηση.

 

1/3/2024

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη