Οθέλλος/Πορνογραφία για μία μοναδική παράσταση στην Ερμιόνη

 


Φιλοξενούμενη θεατρική Παράσταση «ΟΘΕΛΛΟΣ/ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, και ώρα στις 20.30 το βράδυ, στο Θέατρο ARTίκι Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ, περιφ. δρόμος Κρανιδίου-Ερμιόνης.

Τιμή εισιτηρίου: 13€

Τηλέφωνο κρατήσεων: 698 698 2224

 

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας ανακοινώνει την πρώτη φιλοξενούμενη παράσταση για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 στις 20.30.


Με μεγάλη μας χαρά φιλοξενούμε στο Θέατρο ARTίκι το έργο «ΟΘΕΛΛΟΣ/ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ», μια νέα προσέγγιση του Σαιξπηρικού έργου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη.

 

Στο ρόλο της Δυσδαιμόνας η Αιμιλία Βάλβη.

  

Απόδοση – Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης

Πρόκειται για μία νέα προσέγγιση του σαιξπηρικού έργου Οθέλλος, που εστιάζει και αναδεικνύει έναν σημαντικό πυρήνα του: τις γυναικοκτονίες της Δυσδαιμόνας και της Αιμιλίας.

 

 

Με επίκεντρο τον Ιάγο, έναν «παπαράτσι» ο οποίος δεν διστάζει να κατασκευάσει μια «πόρνη», μέσα από διαστρεβλωμένες εικόνες της πραγματικότητας που πείθουν τον Οθέλλο για την απιστία της Δυσδαιμόνας και τον ωθούν στη δολοφονία της, η παράσταση ενώνει τις τελείες ανάμεσα στην πορνογραφία και την έμφυλη βία, ανάμεσα στο χθες και το σήμερα.

 

 

Υπό το πρίσμα του πορνογραφικού βλέμματος που κατακερματίζει και καταναλώνει το γυναικείο σώμα, ο Οθέλλος δεν είναι μια «τραγωδία ερωτικής ζήλιας», όπως συχνά χαρακτηρίζεται, αλλά μια ιστορία πατριαρχικής βίας.

 

 

Στο τέλος του έργου, η Δυσδαιμόνα και η Αιμιλία είναι νεκρές. Τις σκότωσαν γιατί τις αγαπούσαν; Οι θεατές, μάρτυρες όσων έγιναν και γίνονται, καλούνται να πάρουν θέση, έχοντας κατά νου ότι ο θύτης, ακόμα κι αν αιμορραγεί, δεν σκοτώνεται.

   

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

  

Οθέλλος / Πορνογραφία, μια διασκευή του Οθέλλου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Απόδοση–Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης

Σκηνικά: Η ομάδα

Κοστούμια: Αιμιλία Βάλβη

Μουσική–Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Βασίλης Μαντζούκης

Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Λεοντάρη

Βίντεο παράστασης: Γιάννης Λεοντάρης

Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη

Γραφιστικός σχεδιασμός: Βίκτωρ Γκουντάρας, HervikStudio

Επικοινωνία – Προβολή: Λία Κεσοπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Δόμνα Χουρναζίδου

Παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου 

Φωτισμοί: Ίων Ξυπολιάς

Παραγωγή: Εταιρεία Αντιqρηση

 

 

Η παράσταση «Οθέλλος/Πορνογραφία» που παίζεται αυτό το διάστημα στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

 

ΔΙΑΝΟΜΗ (με αλφαβητική σειρά):

Αιμιλία Βάλβη (Δυσδαιμόνα)

Γιώργος Κριθάρας (Οθέλλος)

Νικόλας Μαραγκόπουλος (Ιάγος)

Κατερίνα Παπανδρέου (Αιμιλία)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη