Ναύπλιο - Νεμέα...δύο αντίθετοι κόσμοι...

Το Ναύπλιο και η Νεμέα ως γνωστόν από παλιά είναι δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, καθώς ο καθένας από αυτούς έχει διαφορετικά ατού που δεν είναι άλλα από τα τοπικά του προϊόντα.


Τα τοπικά τους προϊόντα

Για την Νεμέα το ένα και μοναδικό τοπικό της προϊόν από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι το κρασί.

Κάτι που ο Δήμος Νεμέας, δείχνει φυσικά πως το αντιλαμβάνεται πλήρως αξιοποιώντας μάλιστα και τα κρασοβάρελα για να δημιουργήσει πολύ ωραίες ζαρντινιέρες που αναδεικνύουν στον επισκέπτη την Νεμέα ως τον κύριο δρόμο του κρασιού σε όλη την Πελοπόννησο. 





Στο Ναύπλιο, πάλι που τα κύρια τοπικά μας προϊόντα είναι τα πορτοκάλια και οι ελιές, αλλά από όλα αυτά εμείς στα πεζοδρόμια της πόλης μας δεν έχουμε φυτέψει τίποτα, καθώς η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που ως φαίνεται δεν τα είχε καθόλου καλά με την φύση, αφού για αυτό ακριβώς τα έχει στρώσει σχεδόν όλα με τσιμέντο.


Αλλά όμως για να μην είμαστε και αχάριστοι, μέσα στο τσιμέντο αραιά και που , περπατώντας κανείς βρίσκει και λίγο πράσινο.

Πάραυτα όμως θα μπορούσε τόσα χρόνια ο Δήμος Ναυπλιέων, αξιοποιώντας και τα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής εντός του Ναυπλίου, που είναι τα τρία κάστρα που έχει, δηλαδή το κάστρο του Παλαμηδίου, το κάστρο της Ακροναυπλίας αλλά και την καστρονησίδα του Μπούρτζι, να έχει τοποθετήσει παντού ζαρντινιέρες από πέτρα, δείχνοντας στον επισκέπτη στην πόλη μας ότι η διακόσμησή της έχει κάτι από την περιοχή και το οποίοι σαν γνήσιοι Ναυπλιείς εμείς τιμάμε.

Παρακάτω λοιπόν για να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο την πρότασή μας αυτή, έχουμε ετοιμάσει για εσάς δύο ψηφιακές μακέτες που απεικονίζουν τις προαναφερθείσες από πέτρα ζαρντινιέρες.





Βεβαίως τα φυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις μακέτες δεν είναι πορτοκαλιές και ελιές αλλά μερικές πολύ όμορφες καταπράσινες σανσιβέριες, αλλά που όμως για την παρουσίασή μας, την δουλειά τους μια φορά πάντως τελεία την κάνουν.




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη