Πανελλαδική Φιλοζωική Ομοσπονδία «Νέμεσις» Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος ! Όχι στο πέταγμα του αετού στο γήπεδο της ΑΕΚ

Φωτογραφία Αρχείου

*Η φωτογραφία αποτελεί προϊόν μοντάζ και ουδεμία σχέση έχει με τον αετό που μέχρι τώρα ίπταται στο γήπεδο της ΑΕΚ.








Δελτίο τύπου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας   «Νέμεσις», στο οποίο χαιρετίζει την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο απαγορεύει πλέον, την πτήση του αετού στο γήπεδο της ΑΕΚ, κατά την διάρκεια του αγώνα. Μία απόφαση που την χαρακτηρίζει ως την πρώτη μεγάλη νίκη κατά της Ιερακοθηρίας.

Μπράβο αυτή τη φορά στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Τι λέει το εξαιρετικό σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου, που έκρινε, βάσει της νομοθεσίας, παράνομα, όλα όσα γινόντουσαν στο γήπεδο της ΑΕΚ με τον Οδυσσέα, τον αετό που εκμεταλλευόταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιερακοθήρων για τα κιτς σώου του με ταυτόχρονη κακοποίηση του αετού;

Λέει το οφθαλμοφανές και αυτονόητο, αυτό που με κάθε τρόπο δικαστικό και εξωδι­καστικό φωνάζαμε από τη πρώτη στιγμή, που ο δήμαρχος τότε Ν. Φιλαδέλφειας Γιάννης Βούρος, ο Μελισσανίδης πρόεδρος της ΑΕΚ, ο κτηνίατρος που δήθεν παρα­κολουθούσε τον αετό κατά τις πτήσεις του μέσα στο αλαλάζον γήπεδο, το Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας και το ΥΠΕΝ έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Σύμφωνα λοιπόν με το σκεπτικό της απόφασης 2467/23 του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας, δεν συνέτρεξε η βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της εκδήλω­σης με χρήση του αετού, όπως εκείνη της ύπαρξης πλαισίου λαϊκών ή τοπικών πα­ραδόσεων που να το απαιτεί, ενώ ο ισχυρισμός της ΠΑΕ ΑΕΚ, ότι έχει ως σύμβολο τον βυζαντινό δικέφαλο αετό από την ίδρυση της, δεν συνεπάγεται ότι έχει ασκηθεί ποτέ ως έθιμο εκδήλωση με χρήση αετού στους αγώνες ή στις άλλες δραστηριότητες της ομάδας.

Η Νέμεσις δηλώνει, ότι συνεχίζει τον αγώνα της κατά των εκμεταλλευτών αρπακτικών πουλιών ακόμη πιο δραστήρια μετά την απόφαση αυτή, μέχρι το καρκίνωμα αυτό να εξαλειφθεί.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη