Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου | Θέλουμε ΣΧΟΛΕΙΟ να ΦΩΤΙΖΕΙ και ΟΧΙ να ΦΟΒΙΖΕΙ!

Φωτογραφία Αρχείου


Θέλουμε σχολείο που θα μορφώνει ΟΛΑ τα παιδιά.

Θέλουμε σχολείο χωρίς βία, φόβο, απειλές μεταξύ μαθητών.

Θέλουμε σχολείο που θα αγκαλιάζει, θα προστατεύει, θα στηρίζει και θα ακούει τα παιδιά!

Θέλουμε σχολείο που θα είναι τα παιδιά ασφαλή!

Θέλουμε σχολείο που θα μοιράζει χαμόγελα, εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Θέλουμε σχολείο που δε θα έχει φοβισμένους δασκάλους...

... Θέλουμε ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ που δεν θα είναι απέναντι στους γονείς και θα πιστέψουν στον αγώνα μας για ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ σχολείο!

Αν αυτό το σχολείο που θέλουμε για τα παιδιά μας είναι δύσκολο να μας το εξασφαλίσουν οι υπεύθυνοι τότε επιβεβαιωνόμαστε ότι η διαχείριση που γίνεται δεν είναι σωστή και έχουν ευθύνη σε αυτό και ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι προκλητικό να παραδέχονται πως τα περιστατικά βίας που συμβαίνουν στο σχολείο μόνο με μέτρα «καταστολής» θα περιοριστούν.

Οι γονείς που συμμετείχαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 27/11/23, με μοναδικό κριτήριο το σεβασμό στις ανάγκες των παιδιών, αποφάσισαν την επιστροφή των παιδιών τους στα μαθήματα και τη λήξη της πολυήμερης αποχής.

Δεν έχουμε αυταπάτες ότι έχουν διορθωθεί τα πράγματα, αφού η αμφισβήτηση στο πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και στα αναποτελεσματικά μέτρα που έχουν προταθεί, κυριάρχησαν στη συζήτηση μας κατά τη διάρκεια της Γ.Σ.

Επιμένουμε να ζητάμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας, επιμένουμε να ζητάμε λύσεις για τα προβλήματα στο σχολείο, επιμένουμε να ζητάμε να αποδοθούν και ευθύνες σε αυτούς που τα δημιούργησαν.

Οι αρμόδιοι να γνωρίζουν, επίσης, ότι δεν κάνουμε πίσω, μέχρι να εξασφαλίσουμε το ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και τις συνθήκες Εκπαίδευσης που τα παιδιά δικαιούνται. Οι δάσκαλοι των παιδιών μας θα πρέπει να διαλέξουν.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη