Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας για το εργατικό ατύχημα στο Άργος με θύμα υπάλληλο του Δήμου

 

Τ
ο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καταγγέλλει το χθεσινό εργατικό ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός υπαλλήλου μιας δημοτικής υπηρεσίας του Δήμου Άργους Μυκηνών, όταν αυτός καταπλακώθηκε από χωματουργικό μηχάνημα κατά την διάρκεια εργασιών.

Σήμερα,  8/9/2023, σημειώθηκε άλλο ένα εργατικό ατύχημα με υπάλληλο της δημοτικής υπηρεσίας του δήμου Άργους-Μυκηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνάδελφος καταπλακώθηκε από χωματουργικό μηχάνημα, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Ο φόρος αίματος, που αναγκάζονται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας αλλά και στο νομό, για να βγάλουν το μεροκάματο, έχει γίνει καθημερινή πραγματικότητα.

Τα αλλεπάλληλα ατυχήματα εργαζομένων στους δήμους, φανερώνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι μεμονωμένο και τυχαίο, κάτι που οφείλεται στην "κακιά στιγμή".

Η πολιτική απαξίωσης των Δημοτικών Υπηρεσιών, υποστελέχωσης τους και χρησιμοποίησης συνήθως, συμβασιούχων εργαζομένων (δίχως πλήρη δικαιώματα και δίχως την παροχή της αναγκαίας εκπαίδευσης πάνω σε ζητήματα ασφάλειας), με μόνιμη εντατικοποίηση της εργασίας, δεν μπορεί παρά να οδηγεί σε τέτοια τραγικά αποτελέσματα.

Απαιτούμε:

Να διαλευκανθούν τα αίτια του εργατικού ατυχήματος! Η  επιθεώρηση εργασίας να προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση του ατυχήματος.

Να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας,  για τη μη επανάληψη παρόμοιων ατυχημάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, συνολικά την εργατική τάξη του νομού, να παλέψει οργανωμένα μέσα από τα εργατικά σωματεία, για δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα και πραγματικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Να παλέψουν ώστε να καλυφθούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

 

ΤΟ Δ.Σ. – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ- Σ.ΙΔ.Υ.Α

Τηλ. Επικ.: 6932134064, 6932363083

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη