Έκοψαν δέντρα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ασίνης(Φωτό + Βίντεο)

 



Αιδώς Αργείοι: 

Αίας: «Ντροπή Αργείοι! Το μόνο βέβαιο που τώρα μας περιμένει είναι να χαθούμε.» Ιλιάδα, Ραψ.0.

*Γράφει η Γεωργία Σ. Τζαμαλούκα

Ο Άνθρωπος νομίζει ότι είναι ο «Αρχηγός» και η Δημιουργία είναι σκλάβα του!

Και αν η είναι ακριβή η συντήρηση τής φύσης η οποία μοιάζει πιά με κήπο και στολίζει τους αρχαιολογικούς χώρους, τότε την ισοπεδώνει.

Τί χώρα θέλουμε να έχουμε; Τί πολιτισμό θέλουμε; Θέλουμε κάτι, οτιδήποτε για το μέλλον της Ελλάδας;

Από ποιόν ευφυή έχουν δοθεί οι άδειες αλόγιστης κοπής δέντρων, ιδιαίτερα στην Τίρυνθα πριν από λίγες ημέρες και στον Αρχαιολογικό Χώρο τής Ασίνης σήμερα, που φαίνεται με γυμνό μάτι ακόμα και από κάποιον που δεν είναι ειδικός, ιδιαίτερα στο Κάστρο της Ασίνης,  ότι τα δεντράκια και οι θάμνοι συγκρατούσαν το περιτοίχεισμα του αρχαιολογικού χώρου!

Τα κόψανε μήπως πέσει κανένα κλαδί συκιάς και χτυπήσει τον διαβάτη την στιγμή μάλιστα που έκοβε και γευόταν τα σύκα της; Ή είχε ξηρασία πέρισυ και είναι ασύμφορο ένα σύστημα ποτίσματος του περιβάλλοντος χώρου; Άσε που τα δέντρα αυτά ήταν ξερικά, αντέχουν δηλαδή και στις ξηρασίες.

Ο κοινός νους θα επέβαλε την ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και κοπή και απομάκρυνση των ξερόχορτων!

Το έδαφος όλο, όπως φαίνεται τώρα και έχει αποκαλυφθεί, θα έλθει όλο κάτω με την πρώτη  νεροποντή.

Θέλουμε μια άνευρη Φύση, ακριβώς όπως έχει γίνει «συρρικνωμένος» ο σύγχρονος άνθρωπος, που δεν τον νοιάζουν οι πυρκαγιές, γιατί δεν κάηκε το δικό του σπίτι, δεν τον νοιάζουν οι πλημμύρες γιατί δεν πλημμύρισε αυτός (ακόμα), έτσι δεν τον νοιάζει ούτε η κοπή των δέντρων γιατί κι’ αυτός ο ίδιος έκοψε την βελανιδιά στον κήπο του η οποία ζούσε εκεί για 200 χρόνια, ώστε να χωρέσουν τα 2 του αυτοκίνητα.

Η Αρχαιολογική Υπηρεσία τί κάνει;  Η Δασική Υπηρεσία τί κάνει; Από τότε που δεν ήταν σε θέση οι αρμόδιες υπηρεσίες να συντηρήσουν τις Μυκήνες που κάηκαν (το 2020), προχωρούν σε αποψίλωση όλων των Αρχαιολογικών Τόπων ως την πιο σίγουρη λύση; Και μην ξεχνιόμαστε... και πελατειακή;

Και μετά τί;

Είναι η πιο φτηνή λύση βέβαια, αλλά χωρίς μέλλον ούτε για τους ντόπιους, ούτε για τους επισκέπτες, ούτε για τον χώρο, ούτε για την χώρα, αλλά τί μας νοιάζει εμάς;

Όπως λέει και ο Σοφός Χότζας: «Κι ας μην φυτρώσει χορταράκι... μετά από εμένα...».

 


* Η Γεωργία Σ. Τζαμαλούκα είναι Κοινωνική Ψυχολόγος και υποψήφια με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ναυπλιέων.

*Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι της Γεωργία Σ. Τζαμαλούκα





Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη