Επίσκεψη του Ανάπλι Εμπρός στο σπίτι του Στέλιου Κυριακού

Πριν λίγες μέρες βρεθήκαμε για άλλη μια φορά στο "Σπίτι του Στέλιου"! Ένα καταφύγιο, μοναδικό στο Δήμο μας, που ο Στέλιος Κυριακού έχει στήσει με πολύ κόπο, δουλειά, αγωνίες αλλά και την ευχαρίστηση, που μόνο η πληρότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς χαρίζει στον άνθρωπο!

Οφείλουμε όλοι σεβασμό σε αυτό τον άνθρωπο, και σίγουρα δεν του αξίζουν οι επιθέσεις, τα κακόβουλα και στοχευμένα δελτία τύπου της Δημοτικής Αρχής, τα κυνηγητά με σκοπό να περιορίσουν αυτόν που "χαλάει την πιάτσα" στο θέμα των αδέσποτων, με το προσωπικό του έργο!. Μόνος του σηκώνει υπεύθυνα, το μεγάλο βάρος των αδέσποτων στο Δήμο μας! Οργανωμένα, με τους συνεργάτες του, έχουν αναλάβει την ευζωία αυτών των ζώων,, και πιστέψτε μας ,είναι πολλά, πάρα πολλά τα ζώα που φιλοξενεί και φροντίζει! Όλα καθαρά, όλα σε τάξη, με αγάπη και σεβασμό σε αυτά τα πλάσματα, που από την ανθρώπινη ανευθυνότητα βρέθηκαν στο δρόμο! Πολλά από αυτά δεν θα τα είχαν καταφέρει, εάν δεν βρισκόταν ο Στέλιος, που τόσο γενναιόδωρα σκόρπισε κυριολεκτικά την περιουσία του γι αυτά! Διέθεσε και διαθέτει τον χρόνο του, τον κόπο του, την ίδια του τη ζωή για αυτά τα πλάσματα!

Το "Ανάπλι Εμπρός!" βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιους ευσυνείδητους ανθρώπους, προβάλλοντας και στηρίζοντας αυτή την προσφορά τους.
Έτσι βρεθήκαμε με χαρά και πάλι εκεί, και τον ευχαριστούμε θερμά που μας δέχτηκε, ως φιλόξενος οικοδεσπότης! Συζητήσαμε μαζί του, παίξαμε με τα ζώα, τους δώσαμε χάδια, αγκαλιές, και ανακαλύψαμε έκπληκτοι πολλές γνώριμες "φάτσες" που κάποτε σουλατσάριζαν, χωρίς νερό και φροντίδα ακόμα και στην καρδιά της πόλης μας! Ξαναβρήκαμε τους παλιούς και γνωρίσαμε καινούριους τετράποδους φίλους!

Ακούσαμε και ανταλλάξαμε σκέψεις για τον τρόπο επίλυσης του μεγάλου αυτού θέματος που απασχολεί όλους μας!

Έτσι, στο κοινό πρόγραμμα της συνεργασίας των συνδυασμών "Ανάπλι εμπρός!" και "Όραμα δημιουργίας", με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Ορφανό, που σε λίγες μέρες θα κρατάτε στα χέρια σας, έχουμε συμπεριλάβει τρόπους, δράσεις και προτάσεις για την επίλυση του σοβαρού θέματος των αδέσποτων ζώων στο Δήμο μας, με την υπόσχεση πως θα εργαστούμε ευθύς αμέσως , μετά την ανάληψη της δημαρχίας για την επίλυση του.

Ο Στέλιος Κυριακού είναι για μας ένα παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς και ένας στυλοβάτης ενός κομματιού του κοινωνικού συνόλου που αγωνίζεται για το σωστό και το δίκιο!


Ας παραδειγματιστούμε από αυτόν, ακόμα και αν χρειαστεί γι αυτόν τον λόγο, να ξεβολευτούμε λιγάκι... Σας βεβαιώνουμε ότι η ανταπόδοση θα είναι πολλαπλάσια! Και μπορεί κάποιος φεύγοντας από κει , και έχοντας ακούσει τις ιστορίες που κουβαλά κάθε κακοποιημένο ζώο, να είναι βαθιά προβληματισμένος για το πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη σκληρότητα σε αυτά, αμέσως όμως τα δάκρυα της λύπης, γίνονται και δάκρυα χαράς για το μεγαλείο της ψυχής ανθρώπων σαν τον Στέλιο Κυριακού!
Στέλιο σ' ευχαριστούμε από καρδιάς!
Ανάπλι εμπρός!



*Οι φωτογραφίες όλες προέρχονται από την σελίδα στο facebook, του Ανάπλι Εμπρός.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη