Στις 18 Αυγούστου στην έκθεση Βιβλίου στο Ναύπλιο η Ναυπλιώτισσα Συγγραφέας Γεωργία Τζαμαλούκα

Φωτογραφία | Facebook | Γεωργία Τζαμαλούκα

Στις 18 Αυγούστου στο Ναύπλιο, μας υποδέχεται στην έκθεση βιβλίου η Ναυπλιώτισσα συγγραφέας Γεωργία Τζαμαλούκα για να μας παρουσιάσει το βιβλίο της με τίτλο «Όλα είναι ένα», με το οποίο συμμετέχει στην φετινή έκθεση βιβλίου.

Για την παρουσία της αυτή η συγγραφέας θέλησε να μας δώσει το δικό της μήνυμα για την φετινή της συμμετοχή στην έκθεση βιβλίου αλλά καθώς επίσης και για το περιεχόμενο του βιβλίου της με δύο απλά λόγια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.


Το μήνυμα της συγγραφέως...


«Το παρόν βιβλίο «Όλα είναι ένα» (σε 2η ανατύπωση) είναι μια προσπάθεια να συνδέσουμε τον κόσμο της μυθολογίας, της ψυχολογίας, της πρακτικής φιλοσοφίας και της ανθρωπολογίας για να δώσουμε απαντήσεις στις σημερινές αναζητήσεις μας.

Ποιές είναι οι ανάγκες μας που μας ωθούν να διαβάζουμε τους μύθους καθώς και για την ζωή των ηρώων και των ηρωίδων; Η δράση; Η αισθητική; Η παιδική μας νοσταλγία; Ή μήπως οι μύθοι ασκούν επάνω μας μια βαθειά αναζωογονητική επίδραση και καλλιεργούν την συνείδησή μας για το πώς να ζούμε ως άτομα αλλά ταυτόχρονα και σε σύνδεση με όλη την Ύπαρξη καθώς επίσης και σε κατάλληλο Συντονισμό και Αρμονία με τη Γη;

Σαν προσευχή και σαν δήλωση, διατρέχει όλο το βιβλίο η ιδέα ότι Είμαστε Ένα με το Σύμπαν όταν συμβιώνουμε ειρηνικά με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας.
Πώς μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να έχουμε μεταξύ μας ειρήνη, αν συνεχίζουμε να πολεμάμε τον πλανήτη - μάνα μας; Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη, αν δεν υπάρχει ειρήνη με όλα τα όντα και τις υπάρξεις με τίς οποίες μοιραζόμαστε τη Γη μας. Ως είδος δεν μπορούμε να είμαστε σε συνεχή πόλεμο με τα δάση, την θάλασσα, τον ουρανό και συνάμα να περιμένουμε να έχουμε καλύτερη διαβίωση και ειρήνη μεταξύ μας!

Οι περισσότερες απαντήσεις στις ερωτήσεις μας δίνονται από τους σύγχρονους και τους αρχαίους παραμυθάδες όλων των πολιτισμών, από τα πουλιά, τα ζώα, τα δέντρα και τα αστέρια που κατά κανόνα λένε την αλήθεια.

Εννοείται ότι το βιβλίο «Όλα είναι Ένα» απευθύνεται σε ανθρώπους που ψάχνουν και που ψάχνονται.

Προσωπικά αυτή μου η προσπάθεια ήταν σαν ένα ωραίο ταξίδι το οποίο ευελπιστώ ότι δεν τελειώνει εδώ.

Σας περιμένω στο φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ναύπλιο, στις 18 Αυγούστου, από τις 19:00, στο Περίπτερο 34 των Εκδόσεων Ενδοχώρα για να συζητήσουμε για όλα αυτά από κοντά.»

Η ανάρτηση της συγγραφέως Γεωργίας Τζαμαλούκα στο facebook

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη