Σε χαβούζα έτοιμη για πυρκαγιά έχουν μετατραπεί τα παλιά σφαγεία στο Ναύπλιο

 

Φωτογραφία | Facebook | Γιώργος Δεληγιάννης

Σε χαβούζα κυριολεκτικά έτοιμη για πυρκαγιά φαίνεται να έχουν μετατραπεί τα παλιά σφαγεία στο Ναύπλιο που βρίσκονται κάτω από τον λόφο του Προφήτη Ηλία, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Γιώργος Δεληγιάννης, υποψήφιος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Ναυπλιέων.
                                                                               
Φωτογραφία | Facebook | Γιώργος Δεληγιάννης

Πριν από λίγες ημέρες εντωμεταξύ ο Δήμος Ναυπλιέων ανακοίνωνε ότι το αυτοτελές τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας είναι πλήρως έτοιμο για την αντιμετώπιση της οποιασδήποτε απλής φωτιάς ή πυρκαγιάς προκύψει μέσα στο επόμενο διάστημα, και ερχόμαστε τώρα εμείς εδώ και βλέπουμε ότι στους πρόποδες του λόφου του προφήτη Ηλία, και συγκεκριμένα γύρω από τον χώρο στον οποίο στεγάζονταν πριν από αρκετά χρόνια τα παλιά πλέον σφαγεία του Ναυπλίου, να έχουν μαζευτεί τόσα πολλά σκουπίδια, ακόμα και ξερόκλαδα που είναι κυριολεκτικά έτοιμα στο παραμικρό να προκαλέσουν πυρκαγιά και να κάψουν σταδιακά όλο τον λόφο του προφήτη Ηλία αφού σε αυτήν την μεριά του λόφου υπάρχουν και δέντρα στα οποία είναι άγνωστο αν μπορεί πολύ εύκολα να επεκταθεί η φωτιά, ακόμα και ως την άλλη μεριά του λόφου όπου υπάρχει ο οικισμός της Αγίας Κυριακής και ο οικισμός του Προφήτη Ηλία με ότι κίνδυνο για όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αυτό συνεπάγεται.

Η ανακοίνωση του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων για την ετοιμότητα του Δήμου σε περίπτωση πυρκαγιάς, αναρτημένη στο Facebook, στην σελίδα του Δήμου Ναυπλιέων.



Φωτογραφία | Facebook | Γιώργος Δεληγιάννης

Το θέμα όπως προκύπτει από την εικόνα αυτήν εδώ στην ρίζα του λόφου του προφήτη Ηλία, όπου με τα τόσα πολλά ξερόκλαδα που όπως φαίνεται άλλωστε και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Γιώργος Δεληγιάννης, να έχουν μαζευτεί στον χώρο αυτό, άγνωστο πως, και με βάση τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε τώρα στην περιοχή μας λόγω και του καύσωνα του καλοκαιριού, αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο πυρκαγιάς με ότι αυτό συνεπάγεται για τους περίοικους αλλά καθώς επίσης και για όλα τα ζώα που υπάρχουν και ζουν στην περιοχή αυτή και είναι ιδίως αδέσποτα σκυλιά τα οποία σε μία περίπτωση τέτοια σε ενδεχόμενη πυρκαγιά δεν είναι καθόλου εύκολο να τα βρεις για να τα σώσεις από την φωτιά!

Φωτογραφία | Facebook | Γιώργος Δεληγιάννης

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Κωστούρο και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Ρούτουλα, απηύθυνε, προ μερικών ημερών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων με την Λαϊκή Συσπείρωση κ. Κώστας Γκόνης, για τα εξής παρακάτω ερωτήματα:

Τα ερωτήματα του Κώστα Γκόνη προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας.

1. Τί συγκεκριμένες δράσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα για την αντιπυρική προστασία.
 
2. Τί μέσα και προσωπικό έχει στη διάθεσή του ο δήμος για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιάς.

3. Τί κονδύλια έχει στη διάθεσή του ο δήμος και τι έχει διαθέσει.

Φωτογραφία | Facebook | Γιώργος Δεληγιάννης

Φωτογραφία | Facebook | Γιώργος Δεληγιάννης

Τα ερωτήματα του κ. Κώστα Γκόνη είναι σίγουρα πολύ σημαντικά και σοβαρά, αφού ο Δήμος λέει πως είναι έτοιμος για την αντιμετώπιση της όποιας τυχόν πυρκαγιάς προκύψει χωρίς όμως να αναφέρει σε ποιες ακριβώς ενέργειες έχει προβεί ο Δήμος Ναυπλιέων για να δηλώνει πλήρη ετοιμότητα απέναντι στο  απευχόμενο ενδεχόμενο μίας πυρκαγιάς, ερωτήματα που όμως μέχρι στιγμής όπως καταγγέλλει ο κύριος Γκόνης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν έχουν τύχει καμίας απάντησης.

Φωτογραφία | Facebook | Γιώργος Δεληγιάννης

Φωτογραφία | Facebook | Γιώργος Δεληγιάννης

Όλο αυτό το σκηνικό πάντως που απεικονίζεται σε όλες τις φωτογραφίες δεν δείχνει καμία απολύτως ετοιμότητα του Δήμου Ναυπλιέων για το οποιοδήποτε ενδεχόμενο αντιμετώπισης μίας οποιασδήποτε πυρκαγιάς αφού το συγκεκριμένο σημείο αυτό όχι μόνο δεν έχει καθαριστεί αλλά μπορεί πολύ εύκολα και άνετα να αποτελέσει συγχρόνως πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς από τα ξερόκλαδα που φαίνεται να υπάρχουν παντού περιμετρικά των παλιών σφαγείων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη