Βόμβα για τα τελευταία νερά της Κορινθίας η αδειοδότηση των Ανεμογεννητριών στη Ζήρεια.

 



Το Δίκτυο Προστασίας Της Ζήρειας κάνει λόγο με το συγκεκριμένο, το παρών δελτίο τύπου για την αδειοδότηση των Ανεμογεννητριών στην Ζήρεια, πράγμα το οποίο απειλεί άμεσα τα τελευταία νερά που έχουν απομείνει στην Ζήρεια.
Βόμβα για τα τελευταία νερά της Κορινθίας η αδειοδότηση των Ανεμογεννητριών στη Ζήρεια.

Όμως, το ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ δεν έχει αποστείλει ακόμα την εισήγησή του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Συνεπώς, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αφορούν στην Κορινθία, δεν θα συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου!

_

Διαβάστε να φρίξετε:

 

1. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση δύο Καθηγητών Υδρογεωλογίας: "Η εγκατάσταση των Ανεμογεννητριών θα γίνει στο καρστικό σύστημα το οποίο ανήκει στο Υπόγειο Υδατικό Σύστημα (ΥΥΣ) «Σύστημα Ζήρειας» και το οποίο είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ"

ΟΜΩΣ: "η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου πρακτικά δεν μελετά τις επιπτώσεις της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στον υδρολογικό κύκλο και τις παροχές των πηγών" (ολόκληρη η γνωμοδότηση στις συνημμένες φωτογραφίες).


 

2. Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (19/7/23) ΔΕΝ υπάρχει σαν θέμα η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το συγκεκριμένο έργο.

 

3. Σε επικοινωνία μας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενημερωθήκαμε ότι το ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ δεν έχει αποστείλει ακόμα την εισήγησή του στην Περιφέρεια ώστε να συμπεριληφθεί το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Όμως, η παραπάνω υπηρεσία έχει λάβει από εμάς στις 30/6/23 8:33 PM σχετικό και αναλυτικότατο email στο perivallon@pekorinthias.gr, με τους λόγους απόρριψης του έργου.

_

ΣΥΝΕΠΩΣ:

1. Αναμένουμε μέχρι τη Δευτέρα 17/7 να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου "ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της Πρόσκλησης για τη συνεδρίαση της 19-7-2023" που στην Ενότητα Γ . Περιβαλλοντικά θέματα θα περιλαμβάνει και το θέμα: "Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΧΥΟΣ 48,3 MW ΣΤΗ ΘΕΣΗ "ΤΣΟΥΜΑ - ΧΙΟΝΙ - ΣΤΕΚΟΣ" ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ & ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ".

 

2. Αναμένουμε την ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το συγκεκριμένο έργο.

Η ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη