Συγκινητική και γεμάτη κόσμο κέφι και χορό η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λάλουκα «Αμυμώνη»

 

Συγκινητική πραγματικά σε πολύ μεγάλο βαθμό και γεμάτη κόσμο κέφι και χορό ήταν η χθεσινή ετήσια εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λάλουκα «Αμυμώνη», παρά τα γεγονότα που προηγήθηκαν με την έξωση του συλλόγου από τον χώρο που στεγάζεται μέχρι και σήμερα με αιφνιδιαστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άργους Μυκηνών, την Δευτέρα 19/06/2023, το βράδυ και μάλιστα με την διαδικασία του κατεπείγοντος με θέμα εισηγμένο μάλιστα εκτός ημερήσιας διάταξης.


Παρά τα προαναφερθέντα γεγονότα όμως το όλο συμβάν δεν φάνηκε να πτόησε τον κόσμο που όμως προσήλθε τελικά μαζικά στην εκδήλωση με αποτέλεσμα το προαύλιο του συλλόγου να είναι κατάμεστο και κυριολεκτικά ασφυκτικά γεμάτο.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο κ. Νίκος Πάππας, καθηγητής Αγγλικής Γλωσσολογίας. Δημοσιογράφος, μουσικός παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών μουσικής παράδοσης & πολιτισμού στην ΕΡΤ Τρίπολης

Ο Νίκος Πάππας
Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση πραγματοποίησε η κοινωνιολόγος κ. Μαριλένα Αθηνιού, η οποία κατά την διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε αναφέρθηκε σε μία σειρά από κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.
Η Μαριλένα Αθηνιού

Στην εκδήλωση  παρευρέθηκαν και συμμετείχαν με τα χορευτικά τους σύνολα το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Άργους, το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Ραφήνας και η Χορευτική Ομάδα «Αμυμώνης» Λάλουκα.

Οι χοροί άρχισαν με Εφηβικό Χορευτικό Τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Παραρτήματος Άργους με παραδοσιακούς και νησιωτικούς χορούς, όταν μετά από τους μικρούς πήραν την σκυτάλη οι μεγάλοι και χόρεψαν παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, από το Χορευτικά Τμήμα Ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων Παραρτήματος Άργους.



Η συμμετοχή του κόσμου έδειξε ότι το πραγματικό λίκνο του πολιτισμού είμαστε οι ίδιοι εμείς και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί ποτέ να κλείσει αλλά ούτε και να συνεχίσει να υπάρχει.




Στην συνέχεια το μαντήλι που σέρνει τον χορό πήρε το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Ραφήνας, όπου εκεί το Εφηβικό του Χορευτικό Τμήμα απέσπασε με ένα πολύ μεγάλο και θερμό χειροκρότημα χορεύοντας και αυτό παραδοσιακούς αλλά και νησιωτικούς χορούς.




Στην συνέχεια το μαντήλι έσυρε κυριολεκτικά τον χορό με την νεοσύστατη ομάδα Χορευτική Ομάδα «Αμυμώνης» Λάλουκα, στην πρώτη της δημόσια χορευτική εμφάνιση που έκλεψε στην κυριολεξία τις εντυπώσεις.





Στην συνέχεια ακολούθησε από τα μέλη του συλλόγου γυναικών του Λάλουκα η βράβευση των συντελεστών και των χοροδιδασκάλων αλλά και των ομιλητών της εκδήλωσης.

Πιο  συγκεκριμένα βραβεύτηκαν, ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Νίκος Πάππας, η κυρία Κατερίνα Δωροβίνη Χοροδιδάσκαλος του Λυκείου Ελληνίδων Παραρτήματος Άργους και Χοροδιδάσκαλος της Χορευτικής Ομάδας «Αμυμώνης» Λάλουκα, η κυρία Εύη Γκατσοπούλου, Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ραφήνας, η κυρία Ανθία - Αργυρώ Χρόνη Χοροδιδάσκαλος του Λυκείου Ελληνίδων Παραρτήματος Ραφήνας και τέλος η κυρία Μαριλένα Αθηνιού, που ήταν η κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης, κοινωνιολόγος και εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.














Στην συνέχεια η εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών Λάλουκα «Αμυμώνη», έκλεισε με έναν τρικούβερτο χορό από όλα τα χορευτικά τμήματα και την χορευτική ομάδα του συλλόγου, μαζί αγκαλιασμένοι και συνοδευόμενοι από τα όμορφα, πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν εκείνη στιγμή γεμίζοντας με όμορφα πολύχρωμα χρώματα τον έναστρο πεντακάθαρο νυχτερινό ουρανό.









Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη