Η απάντηση του Δημήτρη Ορφανού στον Δημήτρη Κωστούρο

Σκληρή απάντηση του Υποψήφιου Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού, στο Δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο αναφορικά με την απάντηση που εκείνος έδωσε πρόσφατα στον Δημήτρη Ορφανό.

«Πριν από λίγες μέρες, ο συνδυασμός μας ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, έθεσε τρία ερωτήματα προς το Δήμαρχο Ναυπλιέων κύριο Δημήτρη Κωστούρο, που αφορούσαν τα χρέη ύψους 14,5 εκατομμυρίων Ευρώ του Δήμου μας, που κληρονομούνται από το 2022 και θα πρέπει να πληρωθούν μέσα στο 2023.

Αντί συγκεκριμένης απάντησης εισπράξαμε διαστρέβλωση των ερωτημάτων μας και όπως πάντα κάνει ο κύριος Κωστούρος παραποίηση της ουσίας, που δεν είναι άλλη, παρά η οικτρή και αδιέξοδη διαχείριση του Δημοτικού χρήματος.

Αναφερθήκαμε σε 34 εκατομμύρια Ευρώ που είχαν αναληφθεί, δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό μέσα στο 2022 και για τα οποία εκδόθηκαν τιμολόγια και εκτελέστηκαν από τους αναδόχους που τα είχαν αναλάβει. Από αυτά έμεινε απλήρωτο υπόλοιπο ύψους 14,5 εκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο μεταφέρθηκε να πληρωθεί μέσα στο 2023, χωρίς να υπολογίζονται και οι νέες ανάγκες που θα δημιουργηθούν για το Δήμο μας μέσα στο 2023 και θα πρέπει να πληρωθούν και αυτές.
Αυτό ακριβώς είπαμε και δεν επιδέχεται παρερμηνείας, πολύ απλά γιατί αυτό έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Με δεδομένο ότι ολόκληρος ο προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπλιέων που εκτελείται ετησίως είναι γύρω στα 20 εκατομμύρια, μπορεί να μας πει ο Δήμαρχος, πώς, με ποιο τρόπο θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις του;

Μήπως με τη μεταφορά και πάλι στο επόμενο έτος, οδηγώντας έτσι τους απλήρωτους αναδόχους, σε απελπισία και οικονομική ασφυξία;

Ή μήπως με την επιβολή και νέων Τελών σε βάρος της τσέπης των Δημοτών;

Σε αυτά τα ερωτήματα, συγκεκριμένα και όχι με υπεκφυγές, καλείται να απαντήσει ο κύριος Κωστούρος, στον οποίο και θα συνιστούσα, να αφήσει κατά μέρος τις ειρωνείες, να μειώσει τις καθημερινές του εμφανίσεις με ανακοινώσεις των ίδιων έργων που εκτελούνται εδώ και χρόνια, να σταματήσει να θεωρεί τον εαυτό του τον ικανότερο και μοναδικό γνώστη των Δημοτικών μας πραγμάτων και να επικεντρωθεί στα Δημαρχιακά του καθήκοντα, τους λίγους μήνες που του απομένουν στη Δημαρχία, ώστε να προσπαθήσει να σώσει ό,τι είναι δυνατόν από το ναυάγιο, στο οποίο έχει οδηγηθεί ο Δήμος μας, με δική του ευθύνη.

Κατανοώ την ανησυχία και τον πανικό του, καθώς βλέπει να ξηλώνεται το πουλόβερ της παντοδύναμης εξουσίας του και καθημερινά να τον εγκαταλείπουν οι οπαδοί του, μόνο που αυτό δεν αφορά τους Δημότες και το Δήμο Ναυπλιέων.

Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η οικονομική διαχείριση από τον κύριο Κωστούρο, γιατί αυτοί θα πληρώσουν στο τέλος το μάρμαρο.
Δημήτρης Ορφανός
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Πρ. Δικηγ. Συλλόγου Ναυπλίου
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη