Ναυπλία Ενωμένη: Η παράταξή μας δεν έκανε κανέναν υπόγειο συμβιβασμό ή «παζάρι», ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές

Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής στο Ναύπλιο, μπαίνουμε σε μια νέα φάση αγώνων. Η παράταξή μας «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» δεν έκανε κανέναν υπόγειο συμβιβασμό ή «παζάρι», ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές.


Επιμένουμε να εφαρμόζουμε πολιτική στηριγμένη στις ανοικτές συμμετοχικές διαδικασίες. Αυτή την πολιτική επικρότησαν οι συμπολίτες μας που ψήφισαν το ψηφοδέλτιό μας. Με γνώμονα αυτή την πολιτική και με αυτή την προοπτική θα εξακολουθήσουμε να παλεύουμε.

Στην πρόσφατη θεσμική διαδικασία συγκρότησης της Δημοτικής Επιτροπής, προτείναμε δύο μέλη μας, έχοντας επίγνωση της αριθμητικής δύναμής μας και αρνηθήκαμε υπόγειες διαβουλεύσεις. Τελικά, ο επικεφαλής της παράταξής μας, κατόπιν κλήρωσης, εκλέχτηκε πρώτο αναπληρωματικό μέλος της δημοτικής επιτροπής. Η λογική «μοιράσματος θέσεων» είναι πολύ μακριά από τα πιστεύω μας. Η λογική αυτή εκτρέφει τις ρουσφετολογικές πρακτικές που -ΔΥΣΤΥΧΩΣ- πρυτανεύουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχουν φέρει σε αυτό το χάλι τα οικονομικά του Δήμου, πραγματικότητα την οποία πληρώνουν οι πολίτες μέσω των πανάκριβων δημοτικών τελών.

Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» θα συνεχίσει την πολιτική της με σεβασμό στους θεσμούς, με δημιουργική και δομική αντιπολίτευση και επιδίωξη της ευρύτερης δυνατής λαϊκής συμμετοχής στον Δήμο Ναυπλιέων. Θα απαιτήσει διαφάνεια τόσο στα πεπραγμένα -για τα οποία δεν έχει γίνει δημόσιος απολογισμός- όσο και στα καινούργια έργα και τις προμήθειες του Δήμου.

Δεν θα δεχτούμε νέες προμήθειες με τιμές οι οποίες θα είναι μεγαλύτερες από τις τρέχουσες τιμές της αγοράς.

Δημήτρης Παπαδημόπουλος
Επικεφαλής «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη