Σεμινάριο για την αξιοποίηση της τεχνικής της θεατρικής κούκλας από τους εκπαιδευτικούς στην Αργολίδα


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας δια του Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας "Πράσσειν Άλογα" και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λέσβου, Πειραιά, Ρεθύμνου, Σάμου και Χίου υλοποίησαν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: ‘‘Κουκλοπαίζουμε. Ενδυνάμωση των νησιών και των παράκτιων περιοχών’’.

Το σεμινάριο είχε στόχο την επιμόρφωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών στη χρήση της θεατρικής κούκλας, αλλά και την ψυχική υγεία των μαθητών/-τριών μέσω της συναισθηματικής έκφρασης. Η θεατρική κούκλα ενθουσιάζει, προσηλώνει, μπορεί να μεταφέρει γνώσεις παιχνιδιάρικα σαν μαγικό όν! Ο δημιουργός της κούκλας τη φτιάχνει από το μηδέν, την αγαπάει και θέλει να της δώσει ζωή. Οι μαθητές/-τριες την εμπιστεύονται, την νοιώθουν οικεία, εκφράζοντας ελεύθερα τα συναισθήματά τους.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε σε 3 δίωρες συναντήσεις με κεντρικό θέμα την Κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της σε τοπικό επίπεδο και περιεχόμενο την κατασκευή, τον αυτοσχεδιασμό και την εμψύχωση κούκλας. Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 θα ακολουθήσει ένα επιπλέον τρίωρο σεμινάριο, με στόχο την παροχή καθοδήγησης στους συμμετέχοντες για την βελτίωση των αυτοσχεδιασμών τους.

Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας
Ιωάννης Γιατράκος


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη