Ο Θανάσης Κολιζέρας για τον β’ γύρο των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών

 

*Γράφει ο Θανάσης Κολιζέρας

Η Δημοτική και Περιφερειακή Διοίκηση ως μέρος του κράτους δρουν ενιαία και εχθρικά απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του. Τα όργανα της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης έχουν ενεργό ρόλο στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης με προτεραιότητα την προώθηση των συγκεκριμένων -για κάθε περιοχή- επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, στα κρίσιμα ζητήματα υπάρχουν εμβληματικές ταυτίσεις των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που ανήκουν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε δήθεν «ανεξάρτητους». Αυτές οι δυνάμεις είναι εξαρτημένες από τα «θέλω» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από τις δεσμεύσεις τους απέναντι στις «δημοσιονομικές αντοχές».

Οι παρατάξεις που διεκδικούν τη δημοτική αρχή στο β’ γύρω στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και στους δήμους Άργους – Μυκηνών και Ναυπλίου, συμφωνούν απόλυτα με τη μετατροπή των δήμων και Περιφερειών σε μηχανισμούς υλοποίησης της πολιτικής των κυβερνήσεων, σε μηχανισμούς προσέλκυσης και αξιοποίησης κονδυλίων από την ΕΕ και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι για έργα και υποδομές αναγκαία για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Όσοι καλούν στη στήριξη του ενός ή του άλλου υποψηφίου, της μίας ή της άλλης παράταξης, συνειδητά σπέρνουν αυταπάτες και απλά θέλουν να συσκοτίσουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα του πλαισίου λειτουργίας της τοπικής διοίκησης, να κρύψουν την πλήρη ταύτιση και συμφωνία τους με την κεντρική πολιτική των κυβερνήσεων.

Τίποτα καλό δεν έχει να περιμένει ο λαός της Αργολίδας από την αλλαγή στο τιμόνι της περιφέρειας και των δήμων, από αλλαγές σε πρόσωπα που κινούνται αταλάντευτα στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες.

Καμία ελπίδα για βελτίωση της ζωής του λαού δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από συμμαχίες με συμφέροντα ξένα προς τις λαϊκές ανάγκες, με μέτωπα που χωράνε μέσα εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, για να φύγει ο ένας και να έρθει ο άλλος συνεχιστής της ίδιας βάρβαρής πολιτικής.

Άκυρο - λευκό σε όλους αυτούς που μαυρίζουν τη ζωή μας!

Απέναντι σε παλιούς και νέους σωτήρες, η οργάνωση, αντίσταση, διεκδίκηση με ισχυρό εργατικό – λαϊκό κίνημα είναι η μοναδική λύση για ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο με τον οργανωμένο αγώνα ο λαός κατάφερε να βελτιώσει τη ζωή του, να αποσπάσει κατακτήσεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση όλες και όλοι που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, όλες και όλοι που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να γκρεμίσουμε αυταπάτες, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

 

Ο Θανάσης Κολιζέρας, είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου και του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη