Χωρίς ρεύμα το μεγαλύτερο συγκρότημα σχολείων του νομού στη Δαλαμανάρα!!

 

Φωτογραφία 1ο ΕΠΑΛ Άργους

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ Αργολίδας, καταγγέλλει ότι από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα του νομού είναι χωρίς ρεύμα!

Ο λόγος για το 3ο ΓΕΛ Άργους, το Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Άργους και το Εργαστηριακό Κέντρο, τα οποία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης σε έναν ασυντήρητο για χρόνια μετασχηματιστή!

Χωρίς ρεύμα το μεγαλύτερο συγκρότημα σχολείων του νομού στη Δαλαμανάρα!!

Μάθημα στα «τυφλά» με πολλαπλούς κινδύνους για μαθητές και καθηγητές

Από την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη το 3ο ΓΕΛ Άργους, το Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους, το Εσπερινό ΕΠΑΛ Άργους και το Εργαστηριακό Κέντρο δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας βλάβης μετασχηματιστή ο οποίος έχει μείνει ασυντήρητος για χρόνια!!!

Μαθητές και καθηγητές κάνουν μάθημα στα τυφλά, τα εργαστήρια υπολειτουργούν και  η διοικητική οργάνωση δεν λειτουργεί. Σοβαροί κίνδυνοι προκύπτουν για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τις ώρες που βρίσκονται στους χώρους των σχολείων.

Πρόκειται για απαράδεκτες και τριτοκοσμικές καταστάσεις. Είναι τεράστιες οι ευθύνες όλων όσοι έχουν οδηγήσει τα σχολεία σε αυτή την κατάσταση.

Για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αυτό το τόσο σοβαρό θέμα έχει αποσιωπηθεί. Η αρμόδια σχολική επιτροπή έχει ενημερωθεί αλλά κωλυσιεργεί στο να γίνει άμεση αποκατάσταση της βλάβης. Καμία πρωτοβουλία, ούτε καν για προσωρινή αναστολή λειτουργίας, δεν έχει ληφθεί.

Οι μεγάλες κουβέντες περί «αναβάθμισης του εκπαιδευτικού έργου», «βελτίωσης των σχολείων», «ψηφιακού μετασχηματισμού» δεν μπορούν πια να κοροϊδέψουν κανέναν, αφού όλοι μας γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι αρκεί μια νεροποντή και ένας κεραυνός για να βγάλει εκτός λειτουργίας ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό συγκρότημα.

  •   Καλούμε την ΕΛΜΕ Αργολίδας να πρωτοστατήσει στην επίλυση του προβλήματος. Να απαιτήσει άμεσα μέτρα ώστε να μην κινδυνεύσει κανένας μαθητής και εκπαιδευτικός.
  •    Καλούμε το Δήμο Άργους Μυκηνών να αποκαταστήσει άμεσα τον κατεστραμμένο μετασχηματιστή και να επιλυθεί το πρόβλημα, να προχωρήσει σε άμεσους ελέγχους στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό των σχολείων και να εγγυηθεί την επιστροφή των μαθητών στο σχολείων με ασφάλεια.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη