Εγκλωβίστηκαν εργαζόμενοι της Βίκος στην Στυμφαλία από τις πλημμύρες(Βίντεο)

 

Φωτογραφία από τον Hans στο Pixabay

Μία σοκαριστική καταγγελία που προέρχεται από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, και που μας καταγγέλλει σε όλους ότι χθες κατά την διάρκεια της πλημμύρας, στην Στυμφαλία όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Νατούρα Εμφιαλωτικής Α.Ε., παρά τις πλημμύρες, δεν σταμάτησε τις εργασίες στην παραγωγή με αποτέλεσμα των εγκλωβισμό των εργαζομένων κυριολεκτικά μέσα στον χώρο δουλειάς τους.

Ευτυχώς υπήρξε σύμφωνα πάντα με τα όλα όσα μας λέει και αναφέρει το Συνδικάτο αίσιο τέλος για όλους τους εγκλωβισμένους εργαζόμενους.

«Καταγγέλλουμε την   εργοδοτική ασυδοσία της εταιρείας «ΝΑΤΟΥΡΑ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ ΑΕ» (ΒΙΚΟΣ ΑΕ) που αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργαζομένων, δεν σταμάτησε την παραγωγική διαδικασία, τη στιγμή που διαφαίνονταν πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Στυμφαλίας στην Κορινθία. Το αποτέλεσμα αυτής της   απάνθρωπης απόφασης της εργοδοσίας ήταν να εγκλωβιστούν για ώρες εργαζόμενοι της απογευματινής βάρδιας, ευτυχώς με αίσιο τέλος, στα βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής εμφιαλωμένου νερού, στη περιοχή Καλιανοί Στυμφαλίας.

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως οι εργαζόμενοι, δεν έχουμε  να αντιμετωπίσουμε μόνο την ανικανότητα ενός κρατικού μηχανισμού που αρκείται στα μηνύματα του "112" για να μην βγούμε από τα σπίτια μας, που και αυτό δεν έχει ισχύ για τους εργαζόμενους, που καλούνται εκβιαστικά από τους εργοδότες να βρουν τρόπους να φτάσουν στη δουλειά τους.

Δεν έχουμε μόνο να αντιμετωπίσουμε ένα Κράτος που είναι ανίκανο όταν πρόκειται να προστατεύσει τις ζωές μας και τις περιουσίες μας. Έχουμε και την εργοδοσία που δεν διστάζει να βάζει σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα προκειμένου να μην χάσουν τα κέρδη τους.

 Κέρδη που βγαίνουν καθημερινά από την δική μας εντατικοποίηση, από τα δικά μας ωράρια- λάστιχο,  από το δικό μας ψυχικό και σωματικό «ξεζούμισμα».

Αν για αυτούς προέχει το κέρδος για εμάς αυτό που προέχει είναι η ζωή μας και η υγεία μας.

Απαιτούμε:

Απαιτούμε να παρέμβουν τώρα οι αρμόδιοι φορείς Κυβέρνηση – Δήμος – Περιφέρεια και να σταματήσουν τις εργασίες στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε  περιοχές που έχουν πληγεί και σε αυτές που οι μετεωρολογικές προβλέψεις αναφέρουν ότι θα “χτυπηθούν“ από την κακοκαιρία!

Να μην κινδυνεύσει κανένας εργαζόμενος, να καταβληθεί κανονικά το μεροκάματο για όσες και όσους δεν  θα πάνε στην εργασίας τους και σε αυτούς που ενδεχομένως αποχώρησαν νωρίτερα λόγω των καιρικών συνθηκών. Να μην χρεωθεί  "κανονική άδεια"»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη