Συγκέντρωση στο Ναύπλιο για το ναυάγιο με τον πνιγμό των μεταναστών στην Πύλο(Φώτο + Βίντεο)

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στον κόμβο της Ενδεκάτης στο Ναύπλιο σωματεία και φορείς, με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο που είχε ως αποτέλεσμα των θάνατο τουλάχιστον 80 μεταναστών, καταγγέλλοντας έτσι τα συνδικάτα και οι φορείς που συγκεντρώθηκαν εκεί την βάρβαρη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες αλλά καθώς επίσης και απαίτησαν την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που είναι αυτοί που οδηγούν στην σφαγή των λαών για τα κέρδη των λίγων.






Στην συγκέντρωση ακούστηκαν συνθήματα όπως «Κάναν την Μεσόγειο θάλασσα νεκρών  - Ναυάγησε το σύστημα της φτώχειας των κερδών», για το σοβαρό θέμα αυτού του ναυαγίου με τους τουλάχιστον 80 νεκρούς μετανάστες, αριθμός που αναμένεται δυστυχώς να αυξηθεί αφού μέσα στο αμπάρι του μοιραίου αλιευτικού βρισκόντουσαν στοιβαγμένοι 750 άνθρωποι σαν τα σακιά με τις πατάτες!


Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης του Ναυπλίου ξεκινώντας σητν οδό Σιδηράς Μεραρχίας, την οποία διέσχισε όλη, ενώ η πορεία κατέληξε στην πλατεία Δημαρχείου (Τριών Ναυάρχων).

                                           




Στην συγκέντρωση και στην πορεία συμμετείχαν συλλογικά οι παρακάτω φορείς:

• Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας
• Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας
• Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ναυπλίου
• Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας
• Ομάδες Γυναικών Άργους & Ναυπλίου μέλη της Ο.Γ.Ε.
• Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Αργολίδας
• Στην συγκέντρωση επίσης συμμετείχαν και κάποιοι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
















Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη