Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας: Να σταματήσει τώρα το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Ναύπλιο

 


Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας * Ανυπότακτη Αριστερά Αργολίδας (συμμετέχει στην εκλογική συνεργασία ΜΕΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΞΗ) Να σταματήσει τώρα το περιβαλλοντικό έγκλημα στο Ναύπλιο!

Άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της καταστροφής ενός τεράστιου τμήματος του αστικού πρασίνου του Ναυπλίου προς όφελος των κερδών των εργολάβων και των "ημετέρων".

Η πολυδιαφημιζόμενη από την δημοτική αρχή ανάπλαση της οδού Αίγιου αντί για την 'αναβάθμιση" τελικά έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση.

Η καρατόμηση των αιωνόβιων ευκαλύπτων της Αίγιου που κοσμούν δεκαετίες ολόκληρες τον δρόμο αποτελώντας και το "σήμα κατατεθέν" της γειτονιάς έχει ξεκινήσει, παρ' όλο που η μελέτη και οι διαβεβαιώσεις του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου προέβλεπαν την διατήρησή τους.

Εκτός από την καταστροφή ενός πολύ σημαντικού πνεύμονα πρασίνου και την αντικατάστασή του από τσιμέντο πρόκειται και για μια απίστευτο ύβρι απέναντι στην ιστορία της πόλης με την οποία είναι συνυφασμένα τα δέντρα αυτά, φυτεμένα από την εποχή των ΣΠΑΠ (Σιδηρόδρομοι Πειραιώς - Αθηνών - Πελοποννήσου) κατά μήκος της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής.

Ας σημειώσουμε επίσης ότι κάθε ευκάλυπτος τέτοιου μεγέθους όπως αυτοί της Αίγιου αξίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ γεγονός που θέτει και επιπλέον ερωτήματα για τα κίνητρα της καταστροφής αυτής.

Τέτοιες πολιτικές σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα εις βάρος του περιβάλλοντος, του πρασίνου και των δημόσιων χώρων που καταστρέφονται μόνιμα προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάποια ιδιωτικά συμφέροντα επιβάλλονται σε όλη την χώρα και παρουσιάζονται ως "ανάπτυξη". Η άρση εξάλλου όλων των προστατευτικών ρυθμίσεων που αφορούν το περιβάλλον (δασικών εκτάσεων, παραλιών κτλ.) αποτέλεσε προτεραιότητα για την κυβέρνηση ειδικά της ΝΔ με τα υπόλοιπα κόμματα που στήριξαν τα μνημόνια να μην υστερούν (πχ ορυχεία χρυσού στην Χαλκιδική).

Με τις πολιτικές αυτές διάφορες αυτοδιοικητικές παρατάξεις και Δήμαρχοι έχουν όχι απλά άριστες σχέσεις αλλά και τις προωθούν με κάθε τρόπο.

Δεν πέρασαν εξάλλου και πολλές μέρες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ναύπλιο και το ρεσιτάλ εθελοδουλείας που παρακολουθήσαμε με συγκεκριμένους τοπικούς παράγοντες να σπρώχνονται για μια φωτογραφία μαζί του προκαλώντας την λύπηση.

Είναι αναγκαία όσο ποτέ η συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστερός τόσο στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου αυτή να αποτελέσει εργαλείο υπεράσπισης της ποιότητας ζωής για τις τοπικές κοινωνίες.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη