Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Κρανίδι

Φωτογραφία | Κοσμάς Γεωργίου


Με λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνεια τιμήθηκε και φέτος ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

 

Ο εορτασμός ξεκίνησε από την 23η Μαρτίου με σημαιοστολισμό και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ, & των Τραπεζών.

 

Στην έδρα του Δήμου Ερμιονίδας στο Κρανίδι, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, οι εκδηλώσεις άρχισαν με πανηγυρική κωδωνοκρουσία και  την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνου από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου προς τιμήν του Κρανιδιώτη Κληρικού και πολεμιστή της Επανάστασης του 1821, Αρσένιου Κρέστα στην προτομή του ήρωα στην Κάτω Πλατεία Κρανιδίου με την παρουσία του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Ι. Γεωργόπουλου, της Προέδρου του Δ.Σ, κ. Ε. Γκαμίλη, του Αντιδημάρχου, κ. Ι. Τσαμαδού, της Δημοτικής Συμβούλου, κ. Α. Αντωνοπούλου και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, κ. Γ. Φασιλή.

 

Ακολούθησε η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας, ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και Εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. Στον Ιερό Ναό παρατάχθηκαν επίσης, οι σημαιοφόροι των Σχολείων και των Τοπικών Φορέων, καθώς και πλήθος πιστών.

 

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στην πλατεία Ρέπουλη στο Ηρώο, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, από τον Εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, από τα Σώματα Ασφαλείας, από Εκπροσώπους Συλλόγων και Φορέων, από τους μαθητές των Σχολείων και από Σωματεία του Δήμου Ερμιονίδας.

 

Ο Πανηγυρικός της Ημέρας εκφωνήθηκε από τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου, κ. Σ. Μποζιονέλο.

Αμέσως μετά, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής και αποδόθηκαν τιμές από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας με ανάκρουση της Προσευχής και του Εθνικού Ύμνου.

 

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η λαμπρή παρέλαση επί της κεντρικής οδού της Πλατείας Ρέπουλη, στην οποία συμμετείχαν όλες οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας, η Δημοτική Φιλαρμονική, ο Αθλητικός όμιλος «Ηρακλής» και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν τέλος στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου με παραδοσιακούς χορούς από τη μαθητιώσα νεολαία και την Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου, κ. Δ. Κοντοκάλη.


Τελετάρχης των επετειακών εκδηλώσεων ήταν ο Αντιδήμαρχος, κ. Ι. Τσαμαδός.

 

Εκφωνήτρια ήταν η Δημοτική υπάλληλος, κα Σ. Ρουσσοπούλου.

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες, του μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων του Δήμου μας.

 

Με αίσθημα ευθύνης τιμούμε τους ελευθερωτές, τους ήρωες  και μάρτυρες των ηρωικών αγώνων του 1821. Τους ατενίζουμε με υπερηφάνεια  και ευγνωμοσύνη για αυτά που μας παρέδωσαν και τους υποσχόμαστε πως διατηρώντας τις παραδόσεις μας και κάνοντας πράξη την ομόνοια, την ενότητα και την αδερφοσύνη, θα οδηγήσουμε τον Τόπο μας στην πρόοδο και την ευημερία.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη