Το Βολτ για την Έγκριση του Ψηφίσματος-Καταδίκης της Ελλάδας για το Κράτος Δικαίου από το Ευρωκοινοβούλιο



Με 330 ψήφους υπέρ, 254 κατά και 26 αποχές, το ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα-καταδίκη για την Ελλάδα σχετικά με το κράτος δικαίου, την ελευθερία του τύπου και τις ατομικές ελευθερίες. Ουσιαστικά το ψήφισμα κατατάσσει την Ελλάδα στην ίδια λίστα με την Ουγγαρία και την Πολωνία και καλεί την επανεξέταση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας.  

Στο ψήφισμα εκφράζεται η ανησυχία για την απουσία προόδου στην υπόθεση δολοφονίας Καραϊβάζ, τις απειλές που δέχονται δημοσιογράφοι από πολιτικά πρόσωπα, την παράνομη παρακολούθησή τους από κυβερνητικά κέντρα, την αυθαίρετη κατανομή κρατικών επιδοτήσεων στα ΜΜΕ όπως και την έλλειψη ανεξαρτησίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα, δηλώνεται ότι η κοινοβουλευτική έρευνα για την τραγωδία στα Τέμπη στερείται πολιτικής αμεροληψίας και στηλιτεύει την άρνηση της κυβέρνησης να διεξαγάγει έρευνα για δύο πρώην Υπουργούς Μεταφορών, όπως ζητήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Τέλος, καταγγέλλει την έλλειψη προόδου στη δικαστική έρευνα για την τραγωδία της Πύλου και καταδικάζει τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και τον εκφοβισμό ακτιβιστών και δημοσιογράφων που επικρίνουν την κυβέρνηση. 

 

Το Βολτ, το οποίο αποτελεί το μοναδικό αληθινά πανευρωπαϊκό και ευρω-φεντεραλιστικό κόμμα, πρωτοστατεί μέσω της Ευρωβουλευτή του Σόφι Ιντ Βελτ στον αγώνα κατά του δημοκρατικού και θεσμικού ελλείμματος στη χώρα μας. Είχαμε επικροτήσει από την αρχή την πρόταση για το εν λόγω ψήφισμα και θεωρούμε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί μόνο μπορούν να αποτελέσουν το αντίβαρο σε τέτοιες ολοκληρωτικές πρακτικές που παραπέμπουν σε παλαιότερες σκοτεινές εποχές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη