Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις - Φιλοζωικός Σύλλογος Υιοθετώ Κέρκυρας: Η Κέρκυρα δε θα γίνει Σαντορίνη

Κοινό δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας «Νέμεσις» και του Φιλοζωικού Συλλόγου «Υιοθετώ» Κέρκυρας, για τον θάνατο του άτυχου αλόγου στην Κέρκυρα που εν μέσω του καύσωνα ξεψύχησε στον δρόμο.


Είναι πλέον γνωστός ο τραγικός και βασανιστικός θάνατος του αλόγου στη Κέρκυρα, που ενώ ήταν πολύ άρρωστο εξαναγκαζόταν από τον ανάλγητο ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του να εργάζεται καθημερινά σε συνθήκες "απάνθρωπες" , ο οποίος επιπλέον το κτυπούσε όταν αυτό ανήμπορο δε μπορούσε να σύρει την άμαξα.

Μόνο ως κακούργημα μπορεί και επιβάλλεται να χαρακτηριστεί αυτή η βάναυση μεταχείριση χωρίς κανένα ελαφρυντικό γιατί ο ιδιοκτήτης του γνώριζε τη κατάσταση του ζώου και το οδήγησε στο θάνατο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι συνθήκες και οι λόγοι θανάτου του προκάλεσαν την μνήμιν της Αντεισαγγελέως ΑΠ, κας Αναστασίας Μασούρα.

Ο Φιλοζωικός μας Σύλλογος Υιοθετώ Κέρκυρας και η Νέμεσις - Πανελλήνια Ομο­σπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι ενημέρωσαν αμέσως ότι θα δηλώσουν Παράσταση Πολιτικής Αγωγής για την υπεράσπιση της κατηγορίας κατά του αγω­γιάτη.

Οι πρώτες ενέργειες μας ήταν και είναι:

1.   Να γίνει άμεσα νεκροψία και νεκροτομή για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου του δύστυχου ζώου, το οποίο προφανέστατα δεν άντεξε το καύσωνα και τις κακουχίες και να παρευρεθεί και κτηνίατρος της εμπιστοσύνης μας.

2.   Οι δύο φορείς μας με επιστολή τους θα ζητήσουν την άμεση παρέμβαση του Πρω­θυπουργού, των αρμόδιων υπουργών και των κομμάτων για τη συνολική κατάσταση με τα ιπποειδή στη χώρα μας και ιδίως των ιπποειδών ταξί .

4. Θα ζητήσουν για πολλοστή φορά την άμεση και Εδώ και Τώρα κατάργηση της βάναυσης και θανατηφόρας για τα άλογα και γαϊδουράκια αυτής δραστηριότητας σε όλη τη χώρα με πρώτη τη Σαντορίνη.

5 .Θα ζητήσουν να αποζημιωθούν οι αγωγιάτες και ότι άλλο χρειαστεί για να βοηθηθούν στη περαιτέρω επιβίωσή τους.

Σελ. 1 από 26.    Οι φορείς μας είναι αντίθετοι με τη λήψη ημίμετρων ιδίως στη Σαντορίνη αλλά και σε άλλες πόλεις, που σε λίγο ξεχνιούνται και η κατάσταση διαιωνίζεται εις βάρος των ζώων αυτών εδώ και χρόνια.

7.    Οι δύο Φορείς μας θα ενημερώσουν τους μεγάλους φιλοζωικούς οργανισμούς στην Ευρώπη και την Αμερική και θα τους ζητήσουν τη δραστική παρέμβασή τους .

Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας είναι απαγορευτικές για το επάγγελ­μα αυτό και αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο.

Λέμε ΟΧΙ στο βασανισμό των ζώων αυτών και κάθε είδους ζώων.

Λέμε, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

 

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις, για τι Περιβάλλον, τα Ζώα, κατά του κυ­νηγιού .

Η Επικεφαλής της Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη Νομικός

Για το

Φιλοζωικό Σύλλογο Υιοθετώ Κέρκυρας.

Στάμη Τζώρα


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη