Στη Γαλλία, το πρωινό δεν είναι απλώς η πρώτη ανάγκη της ημέρας, αλλά μια μικρή καθημερινή τελετουργία που συνδυάζει άρωμα καφέ, φρεσκοψημένο ψωμί και αυθεντικές γεύσεις. Στο ArgolidaNews ταξιδεύουμε γαστρονομικά μέχρι τη χώρα που έχει αναγάγει το πρωινό σε τέχνη και παρουσιάζουμε τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα που θα συναντήσει κανείς σε κάθε γαλλικό φούρνο ή καφέ.
Κρουασάν και γαλλικά αρτοσκευάσματα: Ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής
Pain Perdu: το «χαμένο ψωμί» που έγινε αγαπημένη συνήθεια
Το γνωστό σε όλους French Toast μπορεί να μην είναι αποδεδειγμένα γαλλικής προέλευσης, όμως στη Γαλλία αποτελεί σταθερή επιλογή. Το «χαμένο ψωμί» - όπως το αποκαλούν οι Γάλλοι - φτιάχνεται παραδοσιακά με ψωμί που έχει ξεμείνει από προηγούμενες ημέρες και μετατρέπεται σε ένα λαχταριστό, χρυσαφένιο έδεσμα μετά το πέρασμά του από μείγμα αυγών, ζάχαρης και βουτύρου.
Κρέπες: Γεύσεις που ενώνουν παράδοση και δημιουργικότητα
Croque Monsieur και Croque Madame: Το γαλλικό brunch στα καλύτερά του
Πιο χορταστικές επιλογές για πρωινό ή brunch είναι τα διάσημα Croque Monsieur και Croque Madame. Το πρώτο περιλαμβάνει ζαμπόν και τυρί με ψημένη μπεσαμέλ, ενώ το δεύτερο προσθέτει και ένα αυγό από πάνω. Πιάτα λατρεμένα από τους Γάλλους, έχουν πλέον ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο χάρη στη νοστιμιά και την απλότητά τους.
Μπαγκέτα με βούτυρο και μαρμελάδα: Η πιο απλή, αλλά πιο γαλλική επιλογή
Τέλος, τίποτα δεν θυμίζει περισσότερο ένα πρωινό στη Γαλλία από μια φρέσκια μπαγκέτα συνοδευμένη από βούτυρο και μαρμελάδα. Με γεύσεις όπως βερίκοκο, σύκο ή κάστανο, αυτή η απλή αλλά χαρακτηριστική επιλογή σερβίρεται συνήθως με έναν καφέ και έναν χυμό πορτοκάλι — μια εικόνα που αντικατοπτρίζει απόλυτα τον γαλλικό τρόπο ζωής.

Δημοσίευση σχολίου