Η μεταφορά των φοιτητών από και προς την σχολή τους, το κτηριακό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τα «Γνωρίζετε ότι» του Δήμου Ναυπλιέων

 


Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του υποψηφίου Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Παπαδημόπουλου για το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και την συνεργασία που θα πρέπει να έχει ο Δήμος με αυτό, ο Δήμος Ναυπλιέων κλήθηκε μετά από όλο αυτό να δώσει δημόσια ορισμένες απαντήσεις αναφορικά με το θέμα του πανεπιστημίου.

Εντωμεταξύ και ενώ όλοι περιμέναμε με αγωνία να δούμε τις απαντήσεις του Δήμου Ναυπλιέων για το θέμα αυτό, ο δήμος θεώρησε ότι έδωσε τις απαντήσεις του ρωτώντας μας απλά αν «γνωρίζουμε ότι» και ανέλυε παρακάτω το σε τι ακριβώς κάθε φορά αναφερόταν.


Εμείς θα σταθούμε μόνο στο κτηριακό θέμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και στο πολύ σοβαρό θέμα της μεταφοράς των φοιτητών από το ένα κτήριο στο άλλο, δύο θέματα πολύ σοβαρά στα οποία έχουμε εκτενώς αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας.


Ποια είναι τα τρία κτήρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ποιο είναι το τέταρτο στην σειρά που βρίσκεται υπό ανακαίνιση.


Αρχικά λοιπόν όσον αφορά το κτηριακό θέμα του ΠΑ.ΠΕΛ, τα κτήρια που έχει στο σύνολό τους είναι τρία(3).


Τα τρία ήδη ενεργά κτήρια!


Το πρώτο είναι το κτήριο των κεντρικών διδακτηρίων του πανεπιστημίου Πελοποννήσου που βρίσκεται πλησίον του Δημοτικού Σταδίου του Ναυπλίου.


Το δεύτερο κτήριο είναι αυτό της γραμματείας και βρίσκεται επί του Μεγάλου Δρόμου στην συμβολή με την οδό Άγγελου Τερζάκη, στο Παλαιό Ναύπλιο.


Το τρίτο κτήριο λοιπόν είναι αυτό του παλιού «Φωτόνιου», που βρίσκεται στην περιοχή της Αγίας Μονής στην Άρια, και πρόκειται για το επίμαχο κτήριο καθώς είναι αυτό για το οποίο απαιτείται η μεταφορά των φοιτητών με λεωφορείο λόγω του ότι ο δρόμος που αναγκάζονται να περπατάνε για να φτάσουν ως εκεί οι φοιτητές δεν έχει καν πεζοδρόμιο, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις ζωές του από όλα τα διερχόμενα οχήματα.




Αλήθεια στην οδό Άργους ο Δήμαρχος έφτιαξε καινούργια πεζοδρόμια στα πλαίσια του έργου του «Open Mall», στην οδό Αγίας Μονής αλήθεια εκεί γιατί δεν φτιάχνει;


Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Δήμο Ναυπλιέων και την ανακοίνωση που αυτός εξέδωσε, τα δύο πρώτα κτήρια που αναφέραμε δηλαδή αυτό πλησίον του γηπέδου στο Ναύπλιο και το άλλο αυτό της Γραμματείας στην παλιά Πόλη του Ναυπλίου τα έχει παραχωρήσει ο ίδιος ο δήμος στο Πανεπιστήμιο για να στεγαστεί αυτό με την σειρά του εκεί.


Ταυτόχρονα μας λέει ότι μετά από δικιά του παρέμβαση παραχωρήθηκε το παλιό καπνεργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Προφήτη Ηλία στο Ναύπλιο, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, χώρος που τώρα ανακαινίζεται για να στεγάσει μία από τις δύο σχολές των φοιτητών στο Ναύπλιο.



Το υπό ανακαίνιση κτήριο του Καπνεργοστασίου


Η Πανεπιστημιούπολη που θα έπρεπε να έχει ήδη φτιαχτεί για την στέγαση όλων των πανεπιστημιακών σχολών.



Παρεμπιπτόντως όταν άνοιξε το πρώτα τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο, αυτό της Σχολής Καλών Τεχνών δηλαδή το τμήμα των Θεατρικών Σπουδών, πριν από περίπου 20 χρόνια όταν η περιοχή Κούρτη στο Ναύπλιο είχε μόλις αρχίσει να οικοδομείται, πράγμα που σημαίνει ότι είχε πολλά χωράφια κενά, εκεί τότε ο  Καποδιστριακός τότε Δήμος Ναυπλίου, τι ενέργειες άραγε έκανε προς το υπουργείο Παιδείας, ώστε να αγοραστεί ένα αρκετά μεγάλο οικόπεδο για να ανεγερθεί μία ολοκληρωμένη Πανεπιστημιούπολη;


Μελέτη για την μεταφορά των φοιτητών ή ναύλωση λεωφορείου για να λυθεί το πρόβλημα;


Γνωρίζετε ότι ο Δήμος Ναυπλιέων είχε την άποψη ότι χρειάζεται ειδική μελέτη για να μεταφέρεις εκατοντάδες φοιτητές συγκεκριμένες ώρες σε περιοχή και σε κτίριο που δεν έχει δυνατότητα κυκλοφοριακής σύνδεσης για να εξεταστεί η δυνατότητα τέτοιας ενέργειας;(Από τα δέκα Γνωρίζετε Ότι που δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Ναυπλιέων).


Ας μας εξηγήσει πάνω σε αυτό το πολύ απλό ερώτημα που έθεσε παραπάνω σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Δήμος Ναυπλιέων, το γιατί εκτιμάει ότι χρειάζεται ειδική μελέτη και όχι να ναυλωθεί με δικά του έξοδα ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ, για να πηγαινοφέρνει από το Ναύπλιο στην Άρια όλους τους φοιτητές ανά τακτά διαστήματα.



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη