Από το πράσινο πως φτάσαμε στο τσιμέντο...

 



Είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα η δημοτική μας αρχή φαίνεται να έχει κηρύξει τον πόλεμο ανελέητα όμως σε όλους τους πνεύμονες πρασίνου της πόλης μας, αντικαθιστώντας τους με τις γνωστές πλέον σε όλους μας τσιμεντοαναπλάσεις, που έχουν αναστατώσει τις ζωές όλων μας σε καθημερινή βάση καθώς όπου και να γυρίσεις και να κοιτάξεις πλέον βλέπεις παντού γύρω σου το γκρίζο χρώμα του τσιμέντου.


Ας πάμε τώρα λοιπόν μία όμορφη βόλτα μαζί στο Ναύπλιο να δούμε αυτές τις περιβόητες πια τσιμεντοαναπλάσεις.

Οδός Αιγίου | Πως ήταν και πως γίνεται:

Η οδός Αιγίου λοιπόν τσιμέντο παντού μπορεί να μην είχε αλλά δέντρα και πράσινο που κάποιος έκοψε για να το τσιμεντώσει τουλάχιστον όμως είχε. Επίσης είχε ένα πολύ όμορφο κόκκινο πεζοδρόμιο που το οποίο τώρα και αυτό έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε τσιμέντο.

Η οδός Αιγίου πριν από την ανάπλαση |  Φωτογραφία Αρχείου από το Google Street View

Η οδός Αιγίου μετά από την ανάπλαση


Η οδός Αιγίου μετά από την ανάπλαση

Στην ακριβώς από πάνω φωτογραφία βλέπετε την τσιμεντοποίηση στην οδό Αιγίου και το άλλοτε κατακόκκινο πλακόστρωτο πεζοδρόμιο που το τώρα όμως έχει μετατραπεί και αυτό κυριολεκτικά σε τσιμέντο.

Το νέο απαράδεκτο τσιμεντένιο πεζοδρόμιο στην οδό Αιγίου


Πλατείες οδού Θεμιστοκλέους στην Κούρτη | Από χωράφια σε πλακόστρωτα οικόπεδα με γκαζόν.

Οι πλατείες στην οδό Θεμιστοκλέους στην Κούρτη πριν από την ανάπλαση |  Φωτογραφία Αρχείου από το Google Street View

Οι πλατείες στην οδό Θεμιστοκλέους στην Κούρτη μετά από την ανάπλαση


Όντως οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι είναι πιο όμορφο το θέαμα μίας πλατείας αντί για το θέαμα της παλαί ποτέ χωράφας που υπήρχε πριν στην θέση των πλατειών, αλλά δεν θα ήταν πιο ωραίο όμως αντί για το σκέτο γκαζόν και τα διακοσμητικά φυτά να είχαν τοποθετηθεί εκεί αντί για αυτά μεγάλα ωραία δέντρα ας πούμε όπως πεύκα;

Τρίγωνο Κολυμβητηρίου | Έκοψαν τα πεύκα για να το γυρίσουν στο τσιμέντο.

Το τρίγωνο του κολυμβητηρίου πριν από την ανάπλαση γεμάτο πεύκα |  Φωτογραφία Αρχείου από το Google Street View

Στην πιο πάνω φωτογραφία βλέπουμε το τρίγωνο στο κολυμβητήριο όπως ακριβώς ήταν πριν ξεκινήσει η ανάπλασή του και γεμίσει και αυτό με τσιμέντο αφού ήταν δηλαδή γεμάτο πεύκα και άλλα δέντρα που όμως κόπηκαν και στην θέση τους στρώνεται τώρα το τσιμέντο.

Το τρίγωνο του κολυμβητηρίου κατά την διάρκεια της ανάπλασης

Όπως θα είναι το τρίγωνο του κολυμβητηρίου στο τέλος της ανάπλασης |  Στην φωτογραφία η ψηφιακή του αναπαράσταση

Στις δύο ακριβώς από πάνω φωτογραφίες βλέπουμε πως διαμορφώνεται με τσιμέντο και διακοσμητικά φυτά, α μην ξεχάσουμε και το σιντριβάνι!, το τρίγωνο του κολυμβητηρίου που αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε ανάπλαση ενώ στην τελευταία φωτογραφία βλέπουμε την πινακίδα με την ψηφιακή αναπαράσταση που μας δείχνει το πως θα είναι το τρίγωνο του κολυμβητηρίου αφότου ολοκληρωθεί και αυτή η ανάπλαση.

Τρίγωνο της ΔΕΗ | Από πνεύμονας πρασίνου, τώρα πάρκο του τσιμέντου

Το τρίγωνο της ΔΕΗ πριν από την ανάπλαση γεμάτο πεύκα και ελιές |  Φωτογραφία Αρχείου από το Google Street View

Στην φωτογραφία ακριβώς από πάνω βλέπουμε το τρίγωνο στην ΔΕΗ όπως ήταν πριν την ανάπλαση γεμάτο δηλαδή με πεύκα και ελιές. Τα πεύκα όμως κόπηκαν, οι ελιές ξεριζώθηκαν και μεταφέρθηκαν απέναντι στο παρκινγκ του λιμανιού και στην θέση τους όλων αυτών όμως έρχεται και πάλι το τσιμέντο!

Το τρίγωνο στην ΔΕΗ όπως μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε τσιμέντο

Το τρίγωνο στην ΔΕΗ όπως θα είναι αφού ολοκληρωθεί η ανάπλασή του | Στην φωτογραφία η ψηφιακή του αναπαράσταση

Όπως μπορούμε να δούμε στις παραπάνω φωτογραφίες και το τρίγωνο στην ΔΕΗ αποψιλώθηκε για να αντικατασταθεί όπως βλέπουμε και την εικόνα στην ψηφιακή του αναπαράσταση σε τσιμέντο με λίγα διακοσμητικά φυτά, α και να μην ξεχάσουμε πάλι και το σιντριβάνι, δηλαδή σε αυτό το έργο την υδάτινη χροιά.

Όπως βλέπουμε η δημοτική αρχή κήρυξε τον πόλεμο στο πράσινο το ξήλωσε και δυστυχώς για εμάς μέχρι στιγμής φαίνεται ότι στην μάχη αυτή νίκησε το τσιμέντο.

Αν όμως σε όλες αυτές τις αναπλάσεις αντί για το γκαζόν και τα διακοσμητικά φυτά - δέντρα, στην θέση τους έμπαιναν και τοποθετιόντουσαν μεγάλα ωραία δέντρα όπως πεύκα και ελιές και υπήρχε με αυτόν τον τρόπο στην πόλη μας ένας πνεύμονας πρασίνου, τότε η ανάπλαση αυτή που γίνεται εδώ και μήνες και μας έχει ταράξει στο έργο δεν θα αποκτούσε κάποιο νόημα το οποίο όμως τώρα δεν υπάρχει;



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη