Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις» στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο: «Έχετε άμεση ευθύνη για την αδεσποτεία των ζώων»

 

Επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας «Νέμεσις», προς την πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, στην οποία μεταξύ των άλλων γίνεται λόγος για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για τα τσιπαρισμένα αλλά ακαταχώρητα στην βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ, και το ποιες είναι οι σχετικές ευθύνες των κτηνιάτρων αναφορικά με το θέμα αυτό αλλά και το γεγονός ότι η «Νέμεσις» ζητάει από τον κτηνιατρικό σύλλογο να παρθούν κάποια μέτρα για όλα αυτά τα ζητήματα και το ποια μέτρα προτείνει να είναι αυτά.

Προς τη Πρόεδρο και το ΔΣ του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

 Κυρία Πρόεδρε του Π.Κ.Σ.

Οι μελέτες και οι έρευνες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου επιβεβαιώνουν, ότι χιλιάδες ζώα ,Τσοπανόσκυλα και Κυνηγόσκυλα έχουν καταχωρημένη μεν την ηλεκτρονική σήμανση- αριθμό τσιπ , ΑΚΑΤΑΧΩΤΗΤΟ δε το όνομα του ιδιοκτήτη του σημασμένου σκύλου. Αν δε κάνουμε λάθος τη καταχώρηση τσιπ και ονόματος την κάνουν ΜΟΝΟ οι Κτηνίατροι.

 Δεν βλέπουμε όμως το ΔΣ του ΠΚΣ και εσείς ως Πρόεδρος να ανησυχείτε για αυτό .

Έχετε πολύ μεγάλες έμμεσες ευθύνες για τη συνεχή ροή αδέσποτων ζώων και θα πρέπει να τις αναλάβετε.

Ξεσηκωθήκατε κατά της υποχρεωτικής στείρωσης αλλά σας αφήνει αδιάφορους η αδεσποτεία χιλιάδων ζώων στην Ελλάδα ,που εγκαταλείπονται και με δική σας ευθύνη, των περισσοτέρων κτηνιάτρων δηλαδή, και δεν βρίσκεται ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του τσιπαρισμένου ζώου.

Για ποια αγάπη όμως στα ζώα μιλάτε και εσείς, όπως και άλλοι;

Κουραστήκαμε πια να ακούμε πόσο πολύ αγαπάτε τα ζώα οι κτηνίατροι, οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι.

Αναρωτιόμαστε, ρητορικά βέβαια, γιατί τόση επιμονή να επανέλθει πάλι στο ΠΚΣ η βάση δεδομένων, αφού δεν καταχωρείτε το όνομα του ιδιοκτήτη και πολλά άλλα..

Τα φιλοζωικά σωματεία καθημερινά βρίσκουν ζώα με σήμανση χωρίς όμως καταγραφή του ιδιοκτήτη και αυτό έχει εξελιχθεί πλέον σε μάστιγα.

Αγαπητή κα Πρόεδρε,

Ζητάμε ο σύλλογός σας να πάρει μέτρα και να τα ανακοινώσει δημόσια.

Να ενημερώσει όλα τα μέλη του για την υποχρεωτική σήμανση και καταγραφή.

Όχι ότι δε το γνωρίζουν, αλλά μήπως και αρχίσουν πραγματικά να ανησυχούν για τα τόσα αδέσποτα ζώα!

Κανένας κτηνίατρος να μη δέχεται να παρανομεί κουράροντας ζώα χωρίς να έχουν καταχωρηθεί.

Προτείνουμε, εσείς οι ίδιοι της διοίκησης του ΠΚΣ, να ζητήσετε από τα αρμόδια υπουργεία αυστηρές διοικητικές, ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις για εκείνους τους συναδέλφους σας, που εκθέτουν τα ζώα σε κίνδυνο, εκθέτουν την ίδια τη χώρα μας και το σύλλογό σας.

Και επιβαρύνουν τον Έλληνα Πολίτη ,τη Πολιτεία, τα Φιλοζωικά Σωματεία.

Ήλθε η ώρα να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες στο φαινόμενο των εκατομμυρίων αδέσποτων .

Προτείνουμε επίσης τη δημιουργία εκ μέρους του ΠΚΣ ενημερωτικής αφίσας ,που θα τοποθετηθεί σε όλα τα κτηνιατρεία ,όπου θα αναφέρονται ιδίως τα πρόστιμα, ώστε να πληροφορούνται οι πελάτες σας τι συνεπάγεται για το κτηνίατρο η απαίτησή τους για μη σήμανση και καταχώρηση.

Δεν δύναται πλέον το κράτος και οι φιλοζωικές να σηκώνουν το οικονομικό βάρος τέτοιων πράξεων.

Έχουμε τη βεβαιότητα, ότι ο σύλλογός σας θα πράξει ανάλογα και θα "συνετίσει" τα όποια μέλη του δεν λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους.

Αναμένοντας την απάντησή σας,

Φιλικά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις, Περιβάλλον, Ζώα, Κυνήγι

Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη